< Geralda Kooi - Babymassage

Babymassage

Massage betekent aanraken en liefkozing. Je kindje heeft hier net zoveel behoefte aan als aan voeding. Je geeft je kindje het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Je laat je kind voelen "je bent goed zoals je bent". Het is fijn te ervaren in rust en aandacht samen te zijn en samen te genieten van het masseren.

Babymassage is een vorm van communicatie zonder woorden. Middels de taal van het lichaam kun je gevoelens uiten. Voor het welbevinden van je kindje is het belangrijk om zijn lichaamstaal goed te verstaan en te kunnen bekrachtigen. Door de babymassage leert je kindje ook zijn eigen lichaam kennen. Rust en ontspanning bij je kindje en tussen jou en kind wordt bevorderd. Je kindje kan er vaak beter van gaan slapen en op het huilgedrag kan het een gunstige invloed hebben. Veelal heeft het een positieve uitwerking op onrustige en gevoelige kindjes.

In cursus besteed ik, naast de massagetechniek, aandacht aan de taal van huilen, motorische ontwikkeling, onrust, darmkrampjes, maar ook aan het belang van op haptonomische wijze tillen en hanteren.Gerlada_babymassage