Hoe betrouwbaar ben jij

Hoe betrouwbaar ben jij?

Hoe betrouwbaar ben jij naar jezelf als het gaat om je eigen dromen te realiseren? Wat was ooit je droom? Wat je wilde doen om de wereld een stukje mooier te maken, je missie, je passie? Waar je ogen van gingen stralen, je  “aan” ging, waarbij er een enorme creatieve stroom op gang kwam en energie om dát te gaan doen wat je te doen had? En, is het gelukt? Leef jij je droom? Of is het leven er tussen gekomen, liep het anders, waren er andere keuzes te maken en heb jij je droom misschien wel moeten opgeven? Of hoop je dat ooit….

Zeer waarschijnlijk ben jij heel betrouwbaar naar je kind als het gaat om je beloftes na te komen en je doet je uiterste best om je te houden aan de afspraken die met je kind maakt. Zoals je dat ook aan je kind leert. Wat je beloofd moet je doen, niet waar? Hoe zit het met je belofte die je ooit aan jezelf hebt gedaan om dat te doen wat je echt, diep van binnen, vanuit je tenen wilde doen?  Hoe leef jij voor dat het misschien ook wel geldt als je beloftes aan je zelf doet?

Hoe zou het zijn als jij net zo betrouwbaar naar je zelf bent als het om je droom gaat als dat jij naar je kind bent? Dat jij je uiterste best doen om stap voor stap je droom te realiseren?

Misschien past de droom van destijds niet helemaal meer bij wie jij bent en wat jij wilt. Ga dan eens voor jezelf na wat de belangrijkste elementen van je droom zijn, waar jij nog steeds warm voor loopt. Wellicht mag de vorm er anders uitzien en weet je nog niet hoe. Door wat uit te zoomen, met een helikopter view naar je droom je kijken en die elementen eruit te halen welke voor jou belangrijk zijn, is het makkelijker een vorm te vinden die nu bij je past. En dus toch je droom te leven, weliswaar in een andere vorm. Elementen kunnen zijn je creatief of muzikaal uiten, de ander iets leren, behulpzaam zijn. Het gaat om voldoening, het verschil maken

Vandaag zei iemand tegen me: ik wilde vroeger rijk worden. Het gaat vaak niet om het geld, het gaat erom wat je met dat geld zou willen doen. Bijvoorbeeld elke week een bloemetje voor je vriendin die het zwaar heeft te kopen, of een aanbouw aan je huis bouwen zodat je kunt zorgen voor je ouders of een andere vriendin mee te nemen naar de sauna én een massage erbij te boeken, je gezin trakteren op vakantie ver weg. Je wilt dus van betekenis zijn voor de ander, helpen, zorgen, tijd samen doorbrengen. Deze elementen kun je dan op een manier inzetten die nu past; een pan soep maken voor die vriendin die het zwaar heeft, tijd vrij maken om bij je ouders te zijn of ze te helpen, samen met je gezin zijn etc.

Misschien weet jij je droom niet meer of vraag jij je af wat nu echt je droom is. Als je merkt dat deze blog je raakt, wat onrust of onvrede voelt, is dit het moment om weer eens naar je droom te gaan kijken. Je eigen kind kan je daar heel goed bij helpen. Heel vaak kom je bij je droom of ontdek je een tot nu toe verborgen droom aan de hand van waar met je kind tegen aan loopt. Waar het schuurt, wat je lastig of zwaar vindt in de omgang met je kind. Ze spiegelen je met hun gedrag of spel en geven zo jou de handvatten om je droom te (her)ontdekken. Uit onvoorwaardelijke liefde voor jou. Hoe heerlijk is het voor een kind om bij een ouder te zijn die zijn of haar droom leeft, doet wat hij/zij zo ontzettend graag wil doen. En daar ook actie op onderneemt! Het voorleeft hoe je trouw kunt zijn aan jezelf en je droom.

Wil jij ook je droom (her)ontdekken, wil je meer weten wat de boodschap is van je kind, waar jij je verder in mag ontwikkelen? Kom dan naar de ouder workshop op 14 december! Om écht in de spiegel te kunnen kijken heb je een ander nodig. Dat kan, tijdens de workshop, samen met andere moeders. Dan ga je ontdekken welke elementen of kwaliteiten in je zelf zitten die meer tot bloei mogen komen, waar je ogen van gaan stralen. En welke stappen je kunt gaan zetten om je droom te realiseren.

Het is een leuke, inspirerende, beetje confronterende (je kijkt in de spiegel hè, waar je hele mooie dingen kunt zien), dag. Een dag voor jou, om jou en je droom te voeden, te weten welke stappen je kunt zetten om het te realiseren, met alles wat er nu is. Even niet zorgen, maar opladen en vol energie weer naar huis gaan. Het is inclusief map, koffie, thee, iets lekkers, iets gezonds én ik zorg voor een lekkere lunch met vegetarische soep. Er wordt even voor je gezorgd. Het is op een mooie locatie in Zwolle. Als jij je opgeeft vóór 20 november is je investering 77 euro, daarna is het 97 euro. Voor een dag all inclusive 😊

Als jij een steuntje kan gebruiken in het (her) ontdekken van je droom, wees dan trouw aan je zelf en pak die kans. Hoe betrouwbaar ben jij naar jezelf en jouw droom?

Heb een fijne dag!

Geralda

Plaats een reactie