Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie is een zachte manuele behandelmethode, die het lichaam ondersteunt in zijn natuurlijk zelfherstellend vermogen. Hierdoor kunnen klachten van diverse oorsprong worden behandeld. De therapie bevordert de innerlijke rust, de vitaliteit en daarmee het algeheel welbevinden.

Craniosacraal therapie gaat uit van de mens in zijn totaliteit; lichaam, gevoel en geest. Als deze in balans zijn, zul je lekker in je vel zitten. Spanningen of onverwerkte blokkades in één van deze gebieden zullen op den duur doorwerken naar de andere gebieden en zodoende invloed uitoefenen op je welbevinden en functioneren. Dit kan ervaren worden in lichamelijke klachten, maar bijvoorbeeld ook al langer niet lekker in je vel zitten of telkens tegen dezelfde conflicten aan lopen. Bij kinderen kan het zich uiten in veel huilen, slecht slapen, hyperactief gedrag, ontwikkelingstoornissen of (faal)angst.

Craniosacraal therapie is ook een therapievorm die kan ondersteunen in het (weer) voelen van het openen van je hart naar jezelf en de ander. Op die wijze kan het ook verdere bewustwording en zelfkennis bevorderen, zowel bij kinderen als volwassenen.


Vertel me iets
en het waait door me heen
Laat me iets zien
en ik weet het morgen nog
Laat het me voelen en
ik weet het mijn hele leven

Lao Tse