Even voorstellen

Hoe beweegt iemand? Wat beweegt iemand? Wat doet iemand bewegen? Beweegt iemand van binnen naar buiten of juist andersom? Of allebei afhankelijk van de situatie? Hoe beweegt iemand in contact met ander? Wat houdt hem tegen, wat doet iemand stilstaan of bij zijn rust komen?

Vragen die mij al tijdens de opleiding voor fysiotherapeut bezig hielden. Hierdoor was het voor mij niet voldoende om alleen de medische kant van de klacht te onderzoeken, maar essentieel om de persoon mee te nemen in de zoektocht naar verbetering. Samen onderzoeken waar de ruimte zit, de beweging, de verstilling. Met het lichaam als ingang naar het samen onderzoeken van de oorzaak van de klacht, naar mogelijkheden voor herstel, verlichting en het verkrijgen van inzicht.

Het lichaam als ingang naar het optimaliseren van de beweeglijkheid in en van je lichaam. Het lichaam kan ook een ingang zijn naar meer ervaren ruimte, balans en het (verder) openen van de weg naar je hart. Weggaan bij je gevoelens en emoties kunnen spanningen in het lichaam veroorzaken en kunnen daardoor een onderhoudende factor zijn bij lichamelijke klachten. Craniosacraal therapie brengt voor mij deze aspecten samen.

Het krijgen van en werken met kinderen leerde mij het belang van in rust en aandacht aanwezig te zijn. Dit gun ik alle ouders en hun kind(eren), wat voor mij de reden is om cursussen Shantala babymassage te geven. Een mogelijkheid voor ouder en kind om te ervaren hoe het is om, naast het samen masseren en elkaar (aan) te raken, werkelijk even sámen te zijn.

Ter ondersteuning van het beter leren verstaan en begrijpen van je kind én zelf stappen te zetten in je eigen ontwikkeling vind ik de PresentChild® methode prachtig. Je leert de boodschap van je kind te verstaan en te vertalen naar waar jij staat in je ontwikkeling en hoe je hierin kunt groeien. Door te luisteren naar je eigen innerlijk kind geef je jouw kind de mogelijkheid om stappen te kunnen zetten in zijn ontwikkeling.

Hetgeen ik geleerd heb in de opleidingen, maar ook in de bij- en nascholingen gebruik ik in mijn praktijk om het welzijn van ouder en kind te bevorderen. Graag wil ik een bijdrage leveren aan grote én kleine mensen om in je kracht te gaan staan, je volledige potentie te gaan gebruiken, bij je rust te kunnen komen en de weg van je hart beter te kunnen volgen!

Terug naar boven      geralda01