10.000 stappen (én iets leuks!)

Zo’n beetje iedereen om me heen deed het. Elke dag. Tenminste dat probeerden ze. Vanuit fitter willen worden, gezonde leefstijl of afvallen. Het viel nog niet mee.

Ik ben groot een voorstander van wandelen. Ik denk echt dat het ondergewaardeerd wordt. Alleen merkte ik dat hier ook een ander randje aan zat. Die van jezelf vast zetten in het moeten halen van 10.000 stappen per dag.

Voor je het weet wordt het een soort obsessie, kijk je (te) vaak op je telefoon om te zien hoever je bent die dag. Ben je meer bezig met hoe je die stappen kan halen, dan te genieten van het buiten zijn, de vogels, de wind in je haren en de zon op je wangen. Of valt de geur nadat het net geregend heeft niet meer op, net als de lucht die zo anders is in de herfst als in de lente. Vergeet je te voelen wat het met je doet en wat er kan.

Ben je meer bezig met een opgelegd resultaat te behalen dan te ontdekken wat past bij mij en hoe past het bij mij.

Laatst keek ik weer eens op de app. Terugkijkend ben ik meer gaan wandelen, per week en ook in vergelijking met vorig jaar. Ik haal soms de 10.000 niet, meestal wel en regelmatig ga ik er ruim over heen. Dat gaat organisch. Er zit geen door mezelf opgelegde druk op. De hond moet wel uit, maar het moeten halen van een bepaalde hoeveelheid stappen is er niet. Toch zit er een opbouw in doordat ik het regelmatig blijf doen. Als bijvangst laad ik op, wordt mijn hoofd helderder, geniet ik van het wandelen. Al noem ik zelf dat de hoofdvangst.😊

Wil je meer rust en ontspanning in je leven brengen, maak dan gebruik van hetzelfde principe. Als het een onderdeel is van je dagelijkse routine gaat het zoveel gemakkelijker. Regelmaat is key hierin. En ontdekken wat bij jou past en hoe het bij je past. Niet jezelf sussen met een beetje meer rust, maar gaan voor ontspannen genieten zonder onrust én meer dan voldoende energie hebben om voluit te gaan.

Essentieel is ook dat je helder hebt waarom je het wil. Elke verandering vraagt iets van je. Waar het in het begin makkelijk gaat, komt er altijd een moment van verslapping, weerstand of allebei. Heel goed voelen waarom je het wil, helpt je om door te zetten. Zachte wilskracht noem ik dat. Niet je-ogen-sluiten-en-net-doen-alsof-je niets hoort-doorgaan, maar willen vanuit je hart. Dan is doorzetten bekrachtigend en komt het meervoudig bij je terug.

Jezelf gunnen dat het overvloedig mag zijn in je leven. Rust, ontspanning, energie, focus om te doen wat je het allerliefste doet. Zijn voor je kinderen, anderen helpen, persoonlijke ontwikkeling, groeien in je werk, wat datgene is waar jouw vuur van aan gaat.

Als rust, ontspanning, energie en focus nog niet zo zijn zoals je graag zou zien, zitten er blokkades op. Blinde vlekken, schaduw, het is maar hoe je het noemt. Vanuit ervaringen van ooit heb jij je weg er in gevonden, maar nu is het tijd om ook dat stukje er weer bij te pakken. Je hebt er niet voor niets last van, je wilt het niet voor niets anders. Aan jou de keus of je het gaat aankijken of weg kijken. Niet omstandigheden, anderen of situaties aangrijpen als excuus waarom het nu nog niet het juiste moment is.

Als je graag genoeg meer rust in je hoofd wil afgestemd met je energieke kant zijn er altijd mogelijkheden. Voel je dat verlangen pak het dan met beide handen vol aan, ga er voor!

Heeft deze blog wat in je losgemaakt? Wil je het laten weten? Vind ik leuk.

Ik hoop dat je vandaag geniet van de schatten die je vindt en de tompouce. Fijne koningsdag!

Liefs, Geralda

Voel je het vuur dat je echt wat wil met die onrust, dat opgejaagde en half genieten? Dan heb ik iets leuks. Op 19 mei geef ik de praktische workshop Aanstaan vanuit flow, van 9:00-12:00.

Wat brengt deze workshop je;

  • Rust in je hoofd én in je lijf
  • Weet je hoe JIJ meer rust kan afstemmen met je energieke kant (en waarom dat nu niet lukt)
  • Weten wat je kan doen (en laten) om de balans tussen rust en actie te krijgen en behouden (en waarom dat nu niet lukt 😊)
  • Hoe je wél kan genieten zonder onrust
  • Tijd voor jou; even niets hoeven, niet zorgen, geen ogen in je achterhoofd. Alleen you, yourself en vrouwen die dat supporten!)

Het is in een kleine groep gelijkgestemde vrouwen. Je investering is 3 uur van je tijd en slechts 29 euro, inclusief koffie, thee en gezonde lekkers. Het is in Zwolle. Je gaat met zoveel meer rust, energie en inspiratie weer naar huis.

Misschien is het (nu) niet voor jou, maar ken je iemand voor wie het perfect zou zijn. Stuur het gerust door! Mocht je meer willen weten of je willen opgeven; info@geraldakooi.nl 

Plaats een reactie