6 onverwachte tips voor rust in je hoofd

Ik hoop dat je heerlijke vakantie weken hebt gehad, waarin je bent opgeladen, uitgerust, beetje hebt kunnen mijmeren, fijne tijd met je geliefden hebt doorgebracht en zin hebt in het nieuwe jaar! Ik ben de afgelopen “in mezelf” gedoken en ben weer helemaal “on fire”. Zo voelt dat echt.

Niet opgejaagd of als een gestreste kip rondrennend, maar bruisend van energie met heel duidelijke stevigheid van mijn anker, zoals ik dat noem.

Zo aan het einde van het jaar neem ik de tijd neem om stil te staan om te voelen wat me wel of niet meer helpt, blij maakt, dwars zit, tegen houdt, energie geeft of juist niet. Vervolgens neem ik er besluiten op. Want alleen beseffen of een inzicht krijgen betekent nog niet dat het daarna anders is.

Ja, er is een verandering nodig. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Inzichten alleen brengen je niet je vurig gewenste resultaat. Het is een startpunt.

Veranderen roept vaak al weerstand op, want dat geeft zo’n gevoel van dat er nog meer moet. Het tegendeel is waar, deze maakt het simpeler en makkelijker voor je. Bovendien zijn juist de regelmatige en consistente kleine stapjes nodig om  effectief en diepgaand te kúnnen veranderen. Anders blijft het die valkuil waar je steeds weer in kukelt, terwijl je daar graag uit wil blijven.  

Heb je een voornemen voor het komende jaar, zorg dan dat je ook de onderstaande puntjes meeneemt.

  • Wat vaak vergeten wordt is een plan maken hoe je dat kan doen. Waardoor je te makkelijk wordt afgeleid en er eigenlijk niets verandert. Zonder passend plan kan je heel hard aan het werk zijn met de verkeerde dingen, waardoor het lijkt alsof je zo goed bezig bent maar het schiet geen meter op. Met een beetje geluk krijg je net voldoende energie om weer door te kunnen, maar daar blijft het bij. Net niet.
  • Daarvoor moet je kiezen en prioriteit aan jezelf geven.
  • Je hoeft het niet gelijk te kunnen. Lukt het niet om het te blijven doen als de druk weer oploopt, dan is je lat te hoog. Het is oefenen.
  • Hou jij je aan je plan? Ben je betrouwbaar naar jezelf? Net zo betrouwbaar als dat je zorgzaam bent voor de ander? Is jouw belofte aan jezelf net zo heilig als die naar de ander?
  • Om je plan te blijven volgen is het belangrijk dat je hebt gevoeld waaróm je het anders wil. Dat is je brandstof. Elke keer weer kiezen voor wat jij graag wil. Jezelf geen excuses vertellen als je toch weer ja hebt gezegd terwijl je nee wilde zeggen. Elke dag weer stil staan bij je gevoel om te leren waar je grenzen liggen. Er voor kiezen om te investeren in jezelf hoe moeilijk je het ook vindt, omdat je verlangen groter is dan je angst of schaamte.
  • Plannen en structuur geven overzicht, helderheid en meer rust. Van nature ben ik geen planner en structuur vond ik lang een vies woord. Ik weet inmiddels beter en ervaar ook de effecten ervan. Echter controle liefhebbers zetten zich te vaak en te veel vast, terwijl ze het idee hebben heel goed bezig te zijn.

Ik ben benieuwd wat dit met je doet. Krijg je vlekken in je nek bij de gedachte of vallen er kwartjes waardoor het tot nu niet lukt met de rust in je hoofd. Laat je het me weten?

Liefs, Geralda

Wil je het nu echt goed aanpakken of vind je het lastig hoe dat plan er dan uit moet zien? In de workshop van 19 januari leer je jouw plan dat werkt voor Rust in je hoofd. Niet vanuit moeten, maar vanuit de zachtheid van willen en kunnen. Geen opgejaagd gevoel meer, wat er ondanks de goede voornemens toch weer is ingeslopen. Op 19 januari laat ik je van 13:30-16:30 ervaren hoe je eenvoudig en effectief rust in je hoofd krijgt. Je leert hoe de druk er af kan en je kan doen wat goed voelt in plaats van wat moet. Het is in Zwolle en deze investering voor jezelf is slechts 15 euro, inclusief koffie/thee en een rustboek. Doe je mee?  Hier lees je er meer over.

Frisse start om de balans van de vakantie ook te behouden als school, werk en sport weer je dagen vullen. Of juist de balans te vinden 😊 Lekker praktisch.

Plaats een reactie