Aanstaan vanuit flow

Ze vertelde dat het niet zo was dat ze geen ontspanning had of geen leuke dingen deed. Dat deed ze allemaal wel, ze nam ook tijd voor zichzelf en toch bleef haar hoofd vol en had ze een gejaagd gevoel. Ze was ondernemend en actief. Vond dat ook prettig, maar nu was het vooral zwaar en veel.

 

Dat is als aanstaan meer op wilskracht dan vanuit flow gaat. Dan gaat het ten koste van jezelf, van je slaap, je gemoedsrust, je overzicht en de gezellige versie van jezelf. Niet dat je altijd gezellig hoeft te zijn. Zeker niet, maar vaak doe je wel gezellig ondanks dat het anders voelt. Daarmee ontken je een deel van jezelf. Erger nog je saboteert datgene wat je zo graag wil: volop genieten zonder moetens.

 

Dat volle hoofd komt doordat je niet bij stilstaat of te weinig doet met wat je voelt. Door emoties er te laten zijn en ze niet weg te stoppen of overheen te stappen krijg je meer rust. Het kost zoveel energie om ze niet te voelen en ze onder de radar te houden.

 

Je emoties zijn richtingaanwijzers voor meer rust in je hoofd. Ze maken je duidelijk dat er wat getriggerd wordt. Ze laten zien welke oude pijn in de schaduw wordt gehouden en wat het kleine meisje van weleer nodig had.

 

De trigger in je huidige leven helpt je naar het helen en een oplossing. Met hulp kom je achter de wijsheid van die blinde vlek en hoe dat jou kan helpen. Het verandert niet wat er gebeurt is, wel het gevoel daarover en dat je er nu geen last meer van hoeft te hebben.

 

Aanstaan kan ook vanuit flow. Afgestemd op wie jij bent. Aan en uit staan in harmonie. Zodat ontspanning en rust ook echt opladen is zonder dat er een simultane to do list in je hoofd wordt afgespeeld. Dan is aanstaan weer een kracht zoals het bedoeld is.

 

Wil je ook aanstaan vanuit flow? Kom dan naar de workshop op 19 mei a.s. in Zwolle.  Praktisch, veel ervaren hoe je rust in je hoofd krijgt, wat jou helpt om dat te behouden als de druk weer oploopt. Na afloop weet je wat je kan doen en laten om die rust in je hoofd te krijgen, bij te blijven als de druk op loopt, hoe je aan en uitstaan kan afstemmen op wie jij bent.

Liefs, Geralda

Plaats een reactie