APK voor korte lontjes

Heb je het al gemerkt? De storm? Cairán woedt over ons land. Met in sommige delen code geel en in andere oranje. Waarschuwingen om niet de weg op te gaan als het niet nodig is, de trein te vermijden en lekker thuis te blijven. Voor sommigen is dat genoeg om diep onder het dekbed te duiken. Anderen beuken op hun fiets tegen de wind in of rijden nog een keer de file in.

De meesters en juffen merken met storm altijd onrust in de klas. De vlam slaat snel in de pan tussen de kinderen en het kost veel meer moeite om tafels aan te leren of de d’s van de dt’s te onderscheiden.

Voor volwassenen is dat niet veel anders. Als je al moeite hebt om alle ballen te managen, dan is het nog lastiger als er buiten stormt. Maar ook als je vind dat het een bende is in huis, de was zich te hoog heeft opgestapeld en er hoognodig een stofzuiger door heen moet, kan je minder goed alle vragen en prikkels handelen.

De storm of de bende maakt nog eens extra duidelijk dat je lijf een waarschuwingssignaal heeft uit gedaan. Teveel onrust om je heen geeft onrust van binnen.

Code geel in je lijf is zoiets als dat gedachten rondgaan zoals een hamster in het wiel, hogere spierspanning hebt (vaak schouders, nek of onderrug), vaker hoofdpijn, niet lekker diep kunnen doorademen, moe zijn. Je reageert snel kortaf, geïrriteerd op een lange rij bij de kassa, een auto die te langzaam optrekt of op de tassen en schoenen die rondslingeren.

Code oranje is slecht slapen, wakker liggen, gelijk in de hoogste versnelling staan als je wakker wordt, hartkloppingen hebt, paniekerig bent, niet uitgerust wakker worden, dingen vergeet, stomme foutjes maakt wat niet bij je past.

Het zijn waarschuwingen van je lijf.  Die kan je negeren, denken dat het vanzelf beter wordt als het eerst maar rustiger wordt, het huis is opgeruimd, de drukte op het werk minder is, weer vakantie is. Je kan ook gewoon door gaan, door de niet willen zeuren mentaliteit.  Maar het wordt niet vanzelf beter of gaat niet vanzelf weg. Je wordt niet op een dag wakker en de aan/uitknop staat op de perfecte automatische piloot.

He begint bij bewust worden dat je lijf waarschuwingen uit laat gaan en dit uiterst serieus nemen. Een reality check waar je staat ten aanzien van welke keuzes je maakt, wat belangrijk voor je is, waar jij je tijd aan spendeert, of je realistisch plant, luistert naar de signalen, aangeven van grenzen (en merk je ze op of pas achteraf), voldoende tijd nemen voor jezelf en die passend voor JOU invullen.

Waar komt het dan bij jou op uit? Heerlijk zonnig weer? Of toch code geel, oranje of misschien zelfs wel rood?

Heeft deze blog je een inzicht gegeven? Ik zou het erg leuk vinden als je het laat weten!

Liefs, Geralda

Lees nog even verder, misschien is dit juist wat je nu nodig hebt:

Of beter gezegd je lijf heeft wat nodig. Namelijk een soort apk wat je zenuwstelsel minder scherp afstelt. En vaardigheden zodat je beter om kan gaan met je gedachten, grenzen aan geven en met je hoofd en lijf op dezelfde plek bent.

Dat kan je niet alleen. Anders had je het al gedaan.

Zelfs al wéét je wat er nodig is en wat jij nodig hebt, dan nog lukt het je niet alleen (ik spreek uit ervaring😊)

Je laagdrempelige APK is hier:

Vrijdagochtend 17 november geef ik weer de workshop Rust in je hoofd. Waarin je niet alleen leert, maar juist ervaart wat er nodig is zodat er ook rust is in jouw hoofd. Ontspanning in je lijf. In aandacht kan zijn bij je kind. Genieten van de leuke dingen zonder dat gejaagde gevoel.

Doe je mee? Voor het geld hoef je het niet te laten. Het is slechts 15 euro.

Het is op een prachtige plek in Zwolle, van 9:00 tot 11:30. Lekker binnen schooltijden. Ik vraag je een aantal vragen te beantwoorden vooraf, zodat ik het nog meer kan afstemmen op de deelnemers op dat moment.

Heb je meer info nodig, kijk dan bij workshop op de site.

Weet je genoeg en is dit voor jou, stuur me een berichtje via de contact pagina. Ook als je vragen of twijfels hebt,  ik kom dan zo snel mogelijk bij je op de lijn.

Misschien is het niet voor jou nu, maar heb je wel een vriendin, buurvrouw, collega, zus die het goed zou kunnen gebruiken; geef het vooral door. Graag zelfs.

Plaats een reactie