Back to Basic

Met een pup is huis is het back to basic zal ik maar zeggen. Terug naar de regelmaat, het consequent zijn en de volle tas met speeltjes, lekkers en poepzakjes in plaats van luiers. Ik kom, net als bij mijn eerste kind, overal net te laat. Omdat hij zich net niet makkelijk op de fiets laat zetten (lachen mag) of er moet eerst nog geplast worden. Ik zie Jack niet als mijn vierde kind, al zijn er behoorlijk wat overeenkomsten in de aandachtspunten bij het opvoeden.

Om een paar te noemen. Er is een verschil tussen wat hij wil en wat hij nodig heeft. Hij heeft een feilloos gevoel voor als ik er wel lijfelijk ben en niet met mijn aandacht bij hem ben. Als hij bang of gespannen is, helpt het als ik mijn hand op hem leg of hem aai.

Andersom kun je het ook gebruiken. In deze tijd waarin er al vrij veel onzeker is, spanning voelbaar is en de Sint weer in het land is, kan ook de spanning en angst bij je kind oplopen. Allemaal samen is het best veel voor een kind. Vaak uit zich dat in huilerig zijn, meer (negatieve) aandacht vragen, sneller boos of ruzie zoeken.

Het helpt om dan om de drie net genoemde punten mee te nemen. Kijk voorbij wat je kind wil en vraag je af, wat heeft hij of zij nodig? Als je bij je kind bent, ben je werkelijk in aandacht of toch iets teveel bezig met telefoon of werk? Merk je dat je kind behoefte heeft aan nabijheid en aanraken? Vooral als het iets teveel naar je zin is, omdat jij ook wel wat rust gebruiken?

Masseer je kind dan eens. Het helpt om uit het hoofd weer in het lijf te komen. De spanning los te kunnen laten en even los te komen van nare gevoelens. Ze weten zelf niet waarom, kunnen er geen woorden aan geven of is praten gewoon te veel.

Strijk over de benen van boven naar beneden. Neem het gehele been mee, van heup tot en met de tenen. En zoveel mogelijk van de omvang van het been. Dat kan gewoon over de kleren heen of als je het leuk vindt met olie op de blote huid. Herhaal 6x en doe dan het andere been. Of masseer eens de hoofdhuid of het gezicht. De rustige herhalende bewegingen nemen je kind mee zijn lijf in en tot rust komen.

Bonus is dat jij ook zakt in je lijf door in aandacht te masseren en tot rust komt. Het voelt fijn om te zien hoe goed het je kind doet.

Gun jezelf dat ook! Neem eens de tijd om na het douchen je met aandacht, rustig je gehele lijf in te smeren met een lekker olie of crème. Masseer een paar minuten je voeten (of kijk je partner lief aan😊), rol met je voet over een balletje. Of speel kappertje/schoonheidsspecialist met je kind en geef elkaar een hoofdhuid massage. Dat doet je goed!

Geniet ervan!

 

Geralda

Plaats een reactie