De leeuw in de herfstvakantie

Gezellig samen uiteten en niet lekker rustig kunnen zitten.  Moeite moeten doen om niet steeds je telefoon te checken.

Wandelen in het bos met een hoofd dat maar niet tot rust wil komen. Je merkt weinig op van de mooie herfst kleuren, de zachte wind en het geknisper onder je voeten. Terug bij de auto is je hoofd nog net zo vol als een uur eerder.

Tijdens het koffie drinken een paar keer opstaan om de planten water te geven, een wasje in de droger te doen of  het aanrecht even schoon te vegen.

Allemaal leuke dingen die in basis voor ontspanning zorgen. Samen zijn, tijd voor elkaar, genieten van elkaar. En vooral dat genieten komt niet binnen. Onrust in je lijf of moetens en niet-vergetens in je hoofd maken dat je niet helemaal kan genieten.

Het komt door stress. Je kan het ook te veel hooi op je vork, te veel ballen in de lucht of teveel op je bord noemen. Dat waarvan jij zegt dat het nog wel mee valt, je het even erbij doet of dat het wel weer minder wordt als je het wat minder druk hebt.

Je hebt vast wat van bovenstaande situaties gedaan deze vakantie. Omdat je best aanvoelt dat de boog wat gespannen staat en je even op adem moet komen.

Guess what. Allemaal uitingen van stress. Sorry. Je kan er andere bewoordingen aangeven, om jezelf gerust te stellen, maar het komt op hetzelfde neer. Je wilt er niet aan, maar gezond is het niet voor je.

Ik ken het en heel eerlijk soms nog. Ik weet ook dat even tijd voor mezelf dan niet werkt. Ik weet genoeg leuke en effectieve dingen te doen of wat ik moet laten om te ontspannen. Alleen werkt dat onvoldoende. Het bovenste laagje van de onrust is even weg, maar het komt ook snel weer terug. Doordat je innerlijke systeem nog te gespannen staat. Die heeft meer nodig dan me-time. Een reset wat niet met een dagje sauna of middagje winkelen gedaan kan worden.

Dus als jij je afvraagt waarom je in de vakantie niet lekker uitgerust bent of waarom je na de vakantie weer zo snel dat hele vakantie gevoel kwijt bent, dan is je innerlijke systeem te scherp afgesteld op actie. Ben je de boog die te strak is gespannen. Alert als een antilope die een leeuw dichterbij ziet komen en klaar om weg te rennen. Alleen is er geen leeuw.

En is het zaak om je lijf gerust te stellen dat er geen leeuw is, minder op je bord komt, de boog losser te maken en een paar ballen lek te prikken. Je hoofd de waarheid te vertellen dat het niet meevalt en dat het niet vanzelf beter gaat als het minder druk wordt. Tenminste als je meer rust en energie wil om écht te kunnen genieten.

Welke bal ga jij als eerste lek prikken? Kun je nog mooi de laatste dagen van de vakantie volop van profiteren. Leuk als je het laat weten!

Liefs, Geralda

Heeft dit je een inzicht gegeven, iets geraakt? Heb je er een vraag over? Zin om te delen welke bal je lek gaat prikken? Je doet me er een groot plezier mee om het me te laten weten.

Plaats een reactie