Diepe ontspanning

Hoe zou het voor je zijn om een diepe ontspanning te ervaren? Een ontspanning waarin in niets hoeft of moet. Waarin je bewust bent van de geluiden van spelende kinderen buiten, de wind, een auto én ontspanning in je lijf en rust in je hoofd kunt ervaren. Ontspanning die je misschien al lang niet meer hebt gevoeld en die je toch bekend is. Waarbij ook ontspanning kan zijn naast enige spanning en dat het prima is. Gevoelens van geborgenheid en veiligheid, samen gevoeld kunnen worden met ontladingen van fysieke en mentale spanning. Waardoor de ontspanning zich steeds verder kan verdiepen……

Klinkt dat als muziek in je oren en voel je in alles, ja! Dat wil ik?! Of ervaar jij dat aan de ene kant een beetje meer ontspanning toch wel erg lekker zou zijn, maar voel je tegelijk aan alle kanten spanning oplopen in je lijf en maakt je hoofd overuren? Voel je zowel de behoefte van het wel willen als de neiging van hard weg willen rennen? Neem dan even de tijd en ervaar naar welke kant de weegschaal opgaat. Meestal is voorbij de spanning of angst een grotere ontspanning en nog meer je zelf als geheel voelen.

Kun jij de ballen die je in de lucht aan het houden bent, makkelijk (even) loslaten of geven een paar van die ballen je de houvast die je ongewild ook nodig hebt?

We hebben het allemaal af en toe nodig om de ballen even neer te kunnen leggen en een diepe ontspanning te voelen. Niet eens zozeer om op te laden, want dan houden we eigenlijk al te lang en te veel ballen hoog. Al is opladen dan ook zeker fijn. Ik bedoel dat vanuit een diepe ontspanning je lijf weer in balans kan komen, is er ruimte voor herstel en komen antwoorden die je verder helpen.

Antwoorden waar je alleen met je hoofd niet bij kunt, wel door te luisteren naar je lijf. Die soms nuances hebben waarvan je niet wist dat het kon en waarvan je diep van binnen weet dat het klopt. Door te luisteren naar je lijf, stil te worden in de zin van diepe ontspanning, komen antwoorden, verlangens en dromen die wat op de achtergrond zijn geraakt. Je lijf heeft een oneindige wijsheid in zich om je bewust te worden van (oude) patronen, je terugtrekken of je neiging om in de actie stand te gaan en je verder te helpen. Hoe?

 

BE STILL AND KNOW

W.G. Sutherland.

 

Heb je hierdoor een inzicht gekregen, kon er niks mee of wil je vertellen hoe jij naar je lichaam luistert? Ik vind het leuk om te horen!

Heb een fijne dag!

Geralda

Plaats een reactie