Dromen en Intenties

Ik heb een cadeautje voor je. Nee, ik bedoel niet de verlengde Actie voor een gratis cranio-ontspanningsbehandeling voor een  medewerker in de zorg of het onderwijs. Al is dat natuurlijk ook een cadeau die jezelf kunt geven of iemand anders. Je kunt er nog steeds aan mee doen, voor jezelf of iemand anders die je het gunt. In januari ga ik loten wie de Lucky Ones zijn. Leuk idee voor onder de kerstboom? Hier kun jij jezelf of iemand anders opgeven

Ik heb een ander cadeautje voor je, maar daar kom ik zo op.

Allereerst wil je hartelijk bedanken voor het lezen van mijn blogs het afgelopen jaar. Ik vind het super om te horen over de kwartjes die vallen, de inzichten en de glimlachen van herkenning. Tof dat het je verder helpt. Daarvoor schrijf ik ze ook. Toen ik 2 jaar geleden begon met de blogs had ik niet gedacht dat ik zoveel te vertellen had. En ik ben nog niet uitgekletst. Dus je kunt nog veel meer van me verwachten.

Vandaag neem ik je mee naar de 12 heilige nachten. Ze beginnen morgen tot duren tot 3 koningen of 6 januari. Van oudsher staat deze periode bekend als een tijd waarin dromen beter onthouden kunnen worden. Het werd ook wel de “tijd tussen de jaren” genoemd. De tijd van de innerlijke stilte van de aarde zelf. Het is bij uitstek geschikt voor innerlijke verdieping, bezinning en meditatieve momenten.

De behoefte aan rust, bezinning, vertragen is wat ik om mee heen hoor. Samen zijn, niet zoveel hoeven. Daar nodigt deze tijd je nog extra in uit.

Een periode om los te laten wat je niet meer nodig hebt, bewust te worden wat je wil achter laten in 2021. Maar ook weer even goed voelen wat je dromen en verlangens zijn. En je intentie uit te spreken voor het nieuwe jaar.

De meeste mensen maken goede voornemens voor 1 januari, die na 3 weken al weer versloffen. Hoe goed je ook je best doet. Dat heeft met drie dingen te maken;

  1. Je zet geen intentie vanuit je hart neer
  2. Je maakt er misschien wel een voorstelling van hoe het er dan uit gaat zien, maar je vergeet je open te stellen voor manieren die je zelf niet kunt bedenken en laat daardoor jouw bedachte manier onvoldoende los
  3. Je maakt geen gerichte acties

Zo zonde. En niet nodig. Als je deze 3 wel doet, dan kom je steeds dichter bij het verwezenlijken van je droom en word je daarmee geholpen op onverwachte manieren.

De eerste stap is voelen wat je harts- of zielsverlangen is. Een persoonlijke wens. Als je een echte te pakken hebt, dan voel je ook het vertrouwen dat het gaat lukken. Je hoofd vindt er dan wel van alles van, maar ergens diep in jezelf voel je dat vertrouwen en kun je de controle los laten hoe het tevoorschijn kan komen. Het komt je niet aanwaaien. Het is ook niet zo dat je in lotushouding kan gaan wachten tot je droom uitkomt. Gerichte (kleine) acties zorgen dat het steeds meer werkelijkheid wordt.

En daar ga ik je bij helpen. Met mijn cadeautje. Als eerste een 12 heilige nachten meditatie die je helpt om je hartsverlangen levendig te voelen en je intentie neer te zetten. Je kan deze mediatie een paar keer doen (dat zou ik zelfs aanraden), dan wordt je hartsverlangen steeds duidelijker, ga je het meer voelen met al je zintuigen en wordt het levendiger. De mediatie helpt je om meer bij zelf te komen. Naar binnen te gaan, uit je hoofd en je lijf beter te voelen.

Het tweede deel van mijn cadeau is een creatieve opdracht om een eerste gerichte stap te zetten. Niet ingewikkeld, wel leuk en ontspannend. Het nodigt uit om stappen te blijven zetten ook nadat de heilige nachten voorbij zijn en we in het nieuwe jaar zitten. Zodat het niet bij voornemens en intenties blijft, maar jouw droom werkelijkheid wordt. De opdracht verschijnt vanzelf in je mailbox.

Dus als jij iemand bent die zei, 2021 wordt mijn jaar en dat is niet helemaal zo gelopen als je zou willen, dan is dit je kans. Hoef je ook niet te wachten tot 1 januari, je kan het nu al goed neer zetten. Gebruik makend van de komende uitnodigende tijd. En gelijk wat meer rust ervaren.

Dit is de link naar de mediatie

Het wachtwoord is: 12HN21

Ik wens je er veel plezier mee. Ik zou het erg leuk vinden als je me laat weten hoe je het hebt ervaren en wat het je heeft gebracht. Want dat het jou gaat helpen als je het gaat doen, daar twijfel ik niet aan.

Dit was het laatste blog van dit jaar. Ik neem mijn eigen woorden ten harte en ga ook de komende twee weken een beetje cocoonen.

Voor nu; wens ik jou en je gezin het beste toe de komende weken die toch weer anders verloopt dan we hoopten. Dat je, met de rek die er misschien deels uit is, met mogelijke zorgen, een fijne kerst met geliefden kunt hebben. Samen zijn, verbinding en gezelligheid kan ervaren.

Heel graag tot in het nieuwe jaar!

Geralda

This Silence

This moment, every moment

If it’s genuinely inside you

Brings what you need

-Rumi-

Plaats een reactie