Eindmusical Magie: 3x voordeel

De eindmusical van de klas van mijn zoon is vol enthousiasme gespeeld. Het applaus van trotse ouders in ontvangst genomen. Wat hebben ze het goed gedaan, ieder op hun eigen manier hun personage tot leven gebracht. Zenuwen weggeslikt en hun plek in de spotlights gepakt.

Hier ook een super trotse moeder die een traantje moest wegslikken.

Vanmorgen op de fiets naar de praktijk moest ik denken aan de verschillende lessen in de weg van de eindmusical. Ik wil er  graag 2 met je delen, want ik denk dat je er veel aan kunt hebben.

Een paar weken geleden dacht ik dat we de kostuums wel even gingen fixen.

Eerlijk? Het was een grotere klus dan ik dacht. Natuurlijk is het niet “even”. De benodigde spullen waren bijvoorbeeld niet op 1 plek te vinden. Met veel rovers in het spel lijkt bijna alle  kleding op elkaar. Combineer dit met kinderen vlak voor de zomervakantie en je snapt dat er een plan nodig is.

Wil je het overzicht behouden dan moet je het niet “even” willen fixen én structuur aanbrengen. Merk je dat je geen overzicht hebt met de klusjes voor de vakantie en de koffers die gepakt moeten worden (met schone kleding😊), laat het “even tussendoor doen” los. Reken terug vanaf het moment dat de koffers gepakt moeten zijn tot nu. Dan weet je wanneer je welke was schoon en droog moet hebben, alle spulletjes in huis moet hebben, afgesproken wie de hond weg brengt etc.

Vlak voor de voorstelling waren de kinderen van de zenuwen “all over the place”. Chaotisch op zoek naar een kam, schmink of kleding. Wat vanzelfsprekend lag op de plek waar ze net stonden. Veel lawaai en het liefst zochten ze ook nog meer lawaai op. Denk aan een speelgoedgitaar die het doet en luidkeels zingen. Je snapt ‘m.

De juf deed een mooie lichaamsoefening waardoor ze vlot weer bij zichzelf kwamen. Prachtig om te zien hoe ze letterlijk uit hun hoofd in hun lijf kwamen en zich konden focussen op hun rol die daarna vol beleving konden spelen.

 

Wat kan je zelf doen als je inefficiënt heen en weer aan het rennen bent? Sta even stil, rek je uit, buig langzaam voorover kom weer wervel voor wervel omhoog. Herhaal dat een paar keer en je merkt dat je meer zakt in je lijf. Doordat er ruimte in je hoofd komt, kan je makkelijker effectieve oplossingen verzinnen en ben je meer gefocust op wat je moet doen.  

 

Het voordeel hiervan is dat je een planning hebt, overzicht en je aandacht kan richten op dat wat belangrijk is voor nu. Hoeveel rustiger is je hoofd dan denk je? Hoeveel fijner het is in huis vlak voor de vakantie?

Wens ik je een heerlijk zonnig weekend!

Nog even dit: aanstaande maandag 10 juli geef ik de workshop Zomertijd Zen in Zwolle. In een middag van 14:30-18:00 tot je zelf komen, ervaren hoe je om kan gaan met al die gedachten, drukte van de laatste schoolweken. Vol met tips zoals hierboven. Simpel en zeer effectief. Er zijn nog en paar plekjes. Je kan me hierop antwoorden als je vragen hebt of je wil aanmelden: slechts 29 euro. Inclusief drinken, lekkers en verrassing die nadien in waarde toeneemt.

Denk je mijn hoofd loopt nu al om, dan is het juist voor jou!

 

Liefs, Geralda

Plaats een reactie