Eva

Je kent haar vast. Eva. Die moeder van school. Leuke kleren, vrolijke lach, gezellige kinderen. Het lijkt haar allemaal zo makkelijk af te gaan. Als je met haar hebt gepraat, weet je dat het niet zo is. Ze wil  een leuke, gezellige moeder zijn die van het leven geniet. Maar gezellig vindt ze zichzelf vaak niet. En genieten doet ze wel, maar niet zo veel als ze zou willen.

Ze is te snel boos, denkt te veel en is eigenlijk elke avond te moe. Ze voelt zich meer een leeggelopen ballon. Ze maakt zich te druk om alles. Of ze het wel goed doet. Met haar kind. Op het werk. Ze voelt te veel onrust. Onrust in wat ze wil en wat er moet. Dat hoofd dat maar doorgaat. Ze zit teveel bovenop haar kinderen, ze durft er ook niet zo op te vertrouwen om dat wat los te laten. En eerlijk gezegd weet ze ook niet goed hoe.

Eva komt bij mij in de praktijk. Eigenlijk zijn er meer Eva’s. Moeders die beter de met de stress van alledag om willen gaan en het eigenlijk te suf vinden dat ze het zelf niet kunnen. Meer vertrouwen in zichzelf als moeder willen voelen. Dat ze het goed doen, beter kunnen aansluiten bij wat hun kind nodig heeft. Op een positieve manier omgaan met het temperament van hun kind. Zonder zelf helemaal afgedraaid te zijn aan het einde van de dag.

Ze kan zich bijna niet voorstellen dat “een beetje ontspannen” de oplossing zou kunnen zijn. Al klinkt ontspannen wel verleidelijk. In het begin is dat zelfs nog best lastig. Ze is het niet meer gewend om niets te hoeven en te mogen ontspannen. Dan merkt ze hoe fijn het is en hoeveel meer het is dan even ontspannen. Want dat kan ook wel in de sauna of in bad.

Ze leert meer loslaten vanuit vertrouwen. Vertrouwen in zichzelf en haar kind. Ze ziet eerder wat haar kind nodig heeft. Het voelt niet meer als zwaar en teveel. Ze kan bij de boosheid en verdriet van haar kind zijn. Begrenzen of ruimte gevend, net wat nodig is. Er echt zijn voor haar kind, want ze heeft genoeg energie. Haar lontje is weer langer. Ze is meer zichzelf. En dat klinkt misschien vaag, maar degenen die het hebben gevoeld, herkennen het.

Misschien ben jij wel een Eva. Herken jij jezelf in bovenstaande. Wanneer vraag jij hulp zodat je meer de moeder kunt zijn die je wil zijn? Om meer te genieten van het leven? Minder last te hebben van de drukte van alledag? Als jij geen genoegen meer wil nemen met hoe het nu gaat, dan denk ik vrijblijvend met je mee waar jij het beste mee geholpen bent. Stuur me gewoon een berichtje.

Misschien ben jij wel een Eva uit mijn praktijk. Denk dan even terug aan de laatste sessie die we hadden. Hoe jij je voelde en dat wat belangrijk was wat gezien wilde worden. Heb je dat kunnen voelen vandaag? Of hoe kun je een moment creëren vandaag om daar weer even bij stil te staan?  

Of herken je de Eva in je zus, buurvrouw of vriendin. Gun je haar dat ze vertrouwen in zichzelf als moeder heeft en meer kan genieten. Stuur haar dan deze blog door, zodat ze weet dat ze niet de enige is en leest dat het anders kan.

Ontspanning vanuit de cranio maakt de weg vrij om het anders te doen. Te zien waar jij jezelf tegen houdt. Te voelen wat jij wil, waar jouw grenzen zijn, vertrouwen te laten groeien en te kunnen loslaten. Dat geeft ruimte om meer te kunnen genieten. Onderschat deze ontspanning niet. Het is meer dan een nice to have. Het is een must have als je niet de moeder bent die je wil zijn, te veel in je hoofd zit en te kort lontje hebt.

Met alle liefs!

Geralda

Plaats een reactie