Frida

Ik ben nog steeds onder de indruk. Van Frida Kahlo en haar schilderijen. Ik heb ze het afgelopen weekend gezien. Ze was een Mexicaanse kunstenares die veel pijn en verdriet heeft gekend in haar leven. Waarschijnlijk heb je haar wel eens gezien op een poster of t-shirt. Bloemen in het haar, kleurrijke traditionele Mexicaanse kleding, een prachtige tijdloze verschijning. Ze was haar eigen muze. Ze maakte veel zelfportretten en daarmee eigenlijk de selfie queen van haar tijd.

Haar pijn en verdriet vertaalde ze in indrukwekkende en intense schilderijen. Wat me vooral zo aan het denken heeft gezet is haar free spirit. En wat ze daarin spiegelt, naar vrouwen, naar mij.  

Wat is mijn free spirit? Waar heb ik me (teveel) aangepast, laat ik me leiden door waan van alledag, praktische zaken, overtuigingen? Waar zit het wel in en is dat genoeg voor mij?

Het vrije, onbevangene en speelse. Het verlangen zijn het vrijuit het vrouwelijke te voelen, op een ontvankelijke krachtige manier. Open staan, zonder het gevoel te hebben weggeblazen te worden of overspoeld te worden door emoties. Je eigen balans vinden in gevoeligheid en voeten op de grond. Vaak gehoorde thema’s in mijn praktijk. Meer vrouwen worstelen met hetzelfde.

Boeiend hoe ik deze week verschillende verhalen over kunst en cultuur heb gehoord die werkelijk iets aangezet of veranderd hebben bij mensen. Op een diep zielsniveau wezenlijk geraakt, waardoor er ruimte is gekomen of een verlangen is gevoeld. Zo mooi dat kunst, muziek of dans je zo kan raken, inspireren of aan het denken kan zetten. Hoe helend is dat?!

Prachtig om te merken dat het tijdens de behandeling dan nog meer verheldering, diepgang of inzicht kan geven.

Een korte blog dit keer. Met veel vragen. Als jij een antwoord, tip of inzicht hebt, ik hoor het graag! Het helpt mij en andere vrouwen vast verder!

Ik ga de komende dagen lekker veel naar buiten met Jack en de kinderen. Mijn hoofd laten doorwaaien, open staan en wie weet vallen er weer wat kwartjes.

Heb een heerlijk weekend!

Liefs, Geralda

Plaats een reactie