Geef balans geen kans

Eerlijk gezegd denk ik dat we allemaal moeten stoppen met het willen en ons best doen voor balans. Dat zou een hoop stress en energie schelen. Ik meen het serieus. Ik zal je uitleggen waarom.

Balans impliceert dat rust en actief zijn in dezelfde mate er zijn. Dat is er niet en zeker niet tegelijkertijd. Alsof je op een balans bord staat en het in evenwicht houdt. Dat kan niet als je wil léven. Dan is juist de kunst dat je beweegt, niet te snel of te langzaam, niet onrustig en ook niet stilstaat op 1 kant. Binnenin je lijf gebeurt dat ook niet. Zelfs niet als je jezelf letterlijk in evenwicht probeert te houden. Je spieren spelen samen het spel van aanspannen en ontspannen. Let de volgende keer maar eens op je enkels.

Ga je voor balans dan ben je continue alert of er onbalans dreigt en van die alertheid wilde je nu net van af. Je bent meer bezig met wat er eventueel (!!) gaat komen dan met wat er nu is.

Het gaat veel meer om de beweging tussen actie en rust. Harmonie tussen beide. Dat is niet statisch. Dat verandert, past zich aan en vormt zich bij de levensfase waarin je zit en hoe jij wil zijn.

Of we het nu leuk vinden of niet, het leven gaat gepaard met verdriet en pijn. In periodes van dat het minder gaat met jezelf of met iemand die je lief hebt, kan er geen balans zijn. Dan is het juist nodig dat je vertraagt om te kunnen zorgen, helen of er “gewoon” zijn. Moet je soms meer geven om te kunnen ontvangen of net andersom.

Tijdens een verhuizing, verbouwing, doorkomende tandjes, ziekte, verandering van baan, na een bevalling, verliefdheid, in de overgang, noem maar op; het leven is in beweging. Dus jij ook.

Balans is een mode woord geworden. Een algemene term om je leven niet zo hectisch te laten zijn. Wat zeg je er nou precies mee. Hoe ziet balans er voor jou uit? Wat is er dan anders, hoe voel je dan? Voor mij is het net iets anders dan voor jou. Ieder heeft zijn eigen fijne afstemming tussen rust en actie waarop zij zich het beste voelt en functioneert. Zelfs in de rust en in de actie is die beweging aanwezig

Geef balans geen kans! Ga voor jouw natuurlijke ritme tussen rust en actie. Dat is als een ademhaling of de golven van de zee. Je natuurlijke ritme vind je door te voelen. Van binnen, in je lijf.

Ik ben benieuwd hoe dat voor jou werkt en vind het leuk als me het laat weten.

Geniet van de zon!

Liefs, Geralda

Afgelopen week mocht ik meer dan 40 vrouwen meenemen in de essentiële stappen voor meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat natuurlijke ritme dus. Heb je dat gemist, dan kun jij je opgeven voor de workshop op vrijdagmiddag 5 april van 13:30-17:00. Ik laat je zien waarom het nu niet lukt, ondanks dat je alle goede dingen doet en vaak wel weet wat nodig is. Ik geef praktische effectieve tips die je gelijk kunt toepassen en leer je bewezen helpende vaardigheden. En ik laat je ervaren wat jij nodig hebt om meer te kunnen genieten, zonder dat gejaagde gevoel of al die gedachten. Het is een kleine groep in mijn praktijk, waarbij er meer gerichte aandacht is voor jou. Dat maakt dat deze niet gratis is, maar ik er een klein bedrag voor vraag. Omdat de zon schijnt en we daar allemaal erg naar uitkeken is de investering is 17 euro (ipv 27 euro), inclusief koffie en thee en een cadeautje waar je na de workshop nog veel aan zult hebben.

Ik ga ook weer met de groep Rust in Actie starten. 5 weken 1,5 uur per keer ervaren van rust en ontspanning. Je leert hoe je de 5 stappen in het dagelijks leven kan toepassen. Elke week staat een ander thema centraal: zo gaan we het hebben over focus en gedachten, grenzen, natuurlijk ontspanning en nog veel meer. We gaan vooral oefenen en een beetje praten. Lekker praktisch met diepgang. 😊

Ben je bij een van mijn workshop geweest afgelopen week of al eerder; dan is dit de praktische toepassing ervan. Heb je al eens een traject gedaan, dan zet dit de puntjes op de i waar je minder aan toe bent gekomen en het is een uitnodiging naar verdieping. Het is op vrijdagochtend van 9:00-10:30 en we beginnen op 12 april. Er is maar plek voor 6 personen. De investering hiervoor is 345 euro omdat je mijn inspirerende blogs leest (in plaats van 395 euro). En omdat de zon schijnt krijg je er een extra individuele sessie van een uur met mij bij als jij je voor 23 maart aanmeldt. Twijfel je of dit wat voor jou is? Stuur me een mailtje, gewoon in reactie op deze mail, dan kletsen we even.

Plaats een reactie