Go grab life

“Go grab life” zei Nicky Newman in haar laatste post op Instagram. Dat is wat ik vertaal in; pak je leven vast, knuffel je geliefden, vergeef, speel, merk op, vertraag, geniet..

Wie? denk je misschien. Nicky was een Britse influencer die haar proces met een ongeneeslijke ziekte de afgelopen 5 jaar online deelde. Ze is 35 jaar geworden.

Meestal heb je het gevoel dat het niet om jou gaat. Er geen urgentie zit om je hart te volgen, te doen waar je blij van wordt. Pas als je geconfronteerd met de eindigheid van alles, direct of indirect, word je weer met je neus op de feiten gedrukt.

Steve Jobs, Wubbo Ockels, recent Nicky Newman en vele anderen drukken je op je hart dat het uiteindelijk gaat om jouw hart en hoe je jouw leven wil invullen.

Ze zeggen dus allemaal dat je meer bezig mag zijn met wat jouw vuur van binnen doet oplaaien en minder aan te trekken van wat anderen (zouden) kunnen vinden.

Onzekerheid, gedachten, angst, schaamte, ze halen je allemaal van je hart weg. Om dat niet te hoeven voelen ga je het zoeken in controle. Oplossingen bedenken, druk zijn met wat-als situaties en onhandigheden tig keer overdenken wat je beter had kunnen doen.

Maak je niet zo druk. Het is al overvol in je hoofd. Dus daar op zoek gaan naar hoe je meer overzicht krijgt en weer rust, is niet de beste plek. Het is alsof je zand in je hand wil vasthouden door te knijpen.

Vind je dat te simpel klinken? Vraag je eens af waarom het niet zo simpel zou kunnen zijn. Het ís simpel! Dat het niet altijd makkelijk is of dat jij het lastig vindt, is iets anders. Soms moet je een paar drempels over en een beer of twee van de weg af jagen. Daar heb je vaak hulp bij nodig, anders had je het al gedaan. En vond je het ook simpel.

Bovendien is het lastige niet de beren te verjagen, maar jezelf te gunnen dat je hiervoor hulp mag hebben. Dat jij jezelf hiervoor op de eerste plaats mag zetten en voelt dat jij meer mag ontspannen en vooral genieten.

Kom je een paar beren wegjagen? Ik help je ze diervriendelijk en vanuit zachtheid te verjagen.

Liefs, Geralda

Plaats een reactie