Beslissingen nemen die goed voelen

Ze twijfelde. Dit is was ze wilde, dat voelde ze aan alles. Maar……. dan konden er andere dingen niet, zou het ook impact hebben op tijd met haar gezin. Als het om haar kind zou gaan zou ze het zo doen, maar nu gaat het over haarzelf. Ze voelde tegelijk hoeveel het haar zou gaan brengen. Haar verlangen naar beter overwon. De volgende dag kwam de twijfel steeds meer binnen en ze besloot het niet te doen.

Op het moment zelf voelt helemaal kloppend als je het doet. Je voelt diep van binnen dat dit is wat je wil. Sterker nog, wat je nodig hebt. Het verschil gaat maken. Dus zeg je ja.

In de uren erna komt je hoofd met allemaal argumenten waarom het toch niet zo’n goed idee is. Stuk voor stuk redenen die te maken hebben dat je eigenlijk niet zoveel geld of tijd zou mogen nemen. Dat het ten koste gaat van je gezin. Of je partner bevestigd je twijfel en dus kom je er op terug.

Bullshit natuurlijk. Tenminste dat zou je tegen je vriendin zeggen. Je zou zeggen dat ze net zo goed ruimte, tijd en geld mag innemen. Dat het niet ten koste gaat van iets of iemand. Doordat zij haar droom achterna gaat of luistert naar haar behoefte, ze juist iets belangrijks mee geeft aan haar kinderen.

Maar voor jezelf praat je het goed, dat je het later gaat doen, eerst zelf probeert of dat het nu niet goed uitkomt. Klinkt allemaal heel logisch. Wat het niet is.

Ga eens bij jezelf na hoe vaak jouw ja toch een nee wordt. Meestal komt dat niet van je eigen gutfeeling, maar door (zelf bedachte) reacties van anderen.

Luisteren naar jezelf, dichtbij jezelf blijven. Het wordt zo makkelijk gezegd. Er zelf naar handelen, eerlijk en oprecht, is andere koek. Liever je eigen onrust verdragen dan gaan voor wat je graag wil en wat je nodig hebt. Liever je aanpassen en balen dat jij jezelf en anderen over je grenzen laat gaan.

Wat als je blijft staan voor je eerste ja, omdat je in alles hebt gevoeld dat je het nodig hebt en wilt. Gewoon als experiment. Wat zou het je opleveren aan blijheid, rust en voldoening? En wat zou die verandering in jou, opleveren voor je gezin.

Is dat een tekort of een verrijking?

Heeft deze blog je een inzicht gegeven? Leuk als je het me laat weten!

Liefs, Geralda

Plaats een reactie