Grootse eyeopener voor mij

Hoe vaak heb je al eens gedacht dat het anders moet. Als ik eerlijk ben dan was dat bij mij zeker een keer of 12. Niet dat ik niks deed. Ik deed zelfs een heleboel. Met weinig resultaat.

Er hoefde ook maar weinig te gebeuren en ik verviel ik mijn oude gewoonten. Met allemaal “goede” redenen waarom het niet anders kon. Samengevat kwam het erop neer dat ik mezelf vertelde dat het handiger als ik eerst de boel op orde had/de kinderen wat ouder waren/het nu een drukke periode was maar daarna zou er meer tijd komen/eerst dit of dat moest.

Achteraf deed ik niet de slimste acties. Ik was heel hard aan het werk. Ik probeerde alle goede dingen die bijdragen aan ontspanning en gezondheid erbij in te proppen. Daardoor deed ik veel halfslachtig. Wat een halfslachtig resultaat oplevert en totaal niet motiverend is.

Ik wist heel goed wat ik wilde; rust in mijn hoofd, meer ontspanning, ook energie hebben om op volle kracht vooruit te gaan en vooral, voorál meer genieten. Léven! Niet zo mee genomen worden in de waan van de dag, niet aan het einde van de dag moe op de bank ploffen, te kort lontje hebben, geen onrustig gevoel hebben als ik iets leuks deed.

Ik koos alleen niet echt voor verandering. Ik wilde het wel, graag zelfs. Maar steeds waren anderen of omstandigheden belangrijker dan mezelf.

Tot ik hartkloppingen kreeg.

Dat was voor mij het moment dat ik wist dat ik hulp nodig had. Zelfs met al mijn kennis. Niet makkelijk om die stap te zetten, want het was zelfs mijn wérk dus waarom lukte het me zelf niet. Ik vond er van alles van. Toch heb ik gedaan en wat ben ik daar blij om. Die energie is er en het genieten zonder bijzaken ook.

Het loslaten van de gejaagdheid, niet meer steeds in je hoofd rondmalen gaat zoveel sneller en makkelijker met hulp. Je kunt in de spiegel kijken, maar door werkelijk zien komt pas die balans.  

Gaat het altijd perfect? Heb ik geen onzekerheden of valkuilen meer? Nee hoor. Er is altijd groei 😊Maar ik merk het wel snel op en kan het vlot weer omdraaien. Het allerbelangrijkste is dat ik mezelf meer ben zoals ik me van binnen ken. De gedachten in mijn hoofd bepalen niet mijn leven en handelen. Ik kan lekker hard werken (dat vind ik nu eenmaal leuk) en ook genieten zonder gejaagdheid. Er is ruimte in mijn hoofd voor thuis (wat ik het allerbelangrijkste vind!) en voor mij.

Ik hoop dat jij niet wacht tot je hartkloppingen krijgt of in een burn out komt. Mocht je er al tekenen van ondervinden; kom in actie en vraag professionele hulp. Bij mij, bij iemand anders.

Wacht niet, het is het niet waard.  

Heeft bovenstaande iets geraakt? Leuk als je het met me wil delen! Stel ook gerust je vragen, ik antwoord altijd.

Liefs, Geralda

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met hoe ik jou kan helpen bij meer rust in je hoofd? Op 17 november aanstaande geef ik weer een workshop. In een kleine drie uur neem ik je mee in de effectieve en bewezen stappen die er voor zorgen dat ook jij jouw balans vindt tussen Aan en Uit staan. Genieten zonder gejaagdheid, thuis in aandacht zijn en volop energie te hebben. Meer weten? Stuur me een berichtje, ik antwoord altijd. Of kijk op de site bij workshop. 

Plaats een reactie