Grote kleine stappen

En ja hoor, daar was ik weer met beide benen en open ogen in mijn eigen valkuil gestapt. Opeens kwam het besef terwijl ik aan het hardlopen was. Nou ja hardlopen, eerder tegen mezelf aan het vechten om het rondje wat ik me voorgenomen had, toch echt hardlopend af te maken.

Een dag eerder had ik in de groep ik die ik gaf een belofte gedaan. We deden een oefening om een kleine, maar beetje uitdagende actie voor komende week af te spreken. Een klein stapje in de richting van iets wat je zelf belangrijk vindt en te weinig aandacht aan besteed.

Aangezien ik van walk the talk ben, doe ik ook mee met zo’n oefening. Ik had als actie afgesproken dat ik me koud zou na douchen. Het schijnt erg gezond te zijn en ik wilde dat weleens ervaren. Je spreekt dan ook af hoe vaak  en wanneer je de actie de komende week zult doen. Heel concreet dus. Enthousiast zei ik; “elke keer als ik ga douchen”. Iemand zie nog, “kleine stapjes”.  Maar ik kon dat wel. Dacht ik.

De eerste de beste keer was ik het gewoon vergeten. Erger nog, ik heb het na het hardlopen ook vergeten. Er  werd me een spiegel voor gehouden dat ik ook te grote stappen wilde doen.

Kleine stapjes maakt dat je het beter kan volhouden, de kans op succes wordt vergroot en daardoor een beter gevoel over jezelf hebt. Ik weet het, ik zeg het en soms moet ik er weer tegenaan lopen om te voelen dat het echt zo werkt. Weten is nog niet doen….

Misschien heb jij je voor genomen om meer tijd te nemen voor je zelf, leuke dingen doen, relaxter te zijn. Voel eerst even waarom je dat wil, wat maakt dat zo belangrijk voor je is?

Dat vuurtje van waarom helpt je op momenten dat het even niet lukt, je het een paar keer vergeten bent (weer) op te pakken. Kies vervolgens hoe je het makkelijk kan inpassen, op een dag, in de week. Zet een timer, plak een post it, een herinnering in je telefoon, koppel het aan tandenpoetsen of koffie drinken: doe iets waardoor je eraan herinnert wordt.

En doe het!

Liefs, Geralda

P.S Werkt het onvoldoende? Pas het wat aan waardoor je het wél kan! Of vraag mij om hulp 😊.

Plaats een reactie