Hoe betrouwbaar ben je?

Wat je beloofd moet je doen hè? Ik hoor het mezelf nog zeggen. Meer dan eens zelfs. Doen wat je zegt dat je zou doen. Ik vind dat heel belangrijk.

Afgelopen week hoorde ik het mijn eigen coach zeggen in iets andere bewoordingen; hoe betrouwbaar ben je naar jezelf? Kom jij je beloftes na aan jezelf?

Heb jij je dromen waargemaakt die je had als jong meisje. Die je hebt als volwassen vrouw. Heb je ze nog duidelijk voor ogen of zijn ze op de achtergrond geraakt? Maak je elke dag, elke week een stapje in de richting van je droom? Maak je er tijd voor, heb je er aandacht voor, maak je ruimte. Hoe waardevol is je droom voor jou?

Zie je het voor je hoe het zou zijn als het werkelijkheid is, wat zou dat voor jou betekenen? Hoe zou jij je voelen, hoe zou je doen, hoe zou je eruit zien. Wat zou dat voor jouw omgeving betekenen. Zie je het voor je dat het bijna tastbaar is?

Interessant is om je dromen eens onder de loep te nemen. Soms hebben we er een idee van hoe mooi het zou kunnen zijn, maar als je dieper gaat kijken is het meer een nice to have. Komt je hoofd met allerlei argumenten, dat het nu niet het moment is, eerst meer gespaard moet worden of nog een cursus moet worden gedaan, dan weet je dat het geen must have is.

Alles komt met een prijs. Je moet er iets voor laten, leren of doen. Wil je een paar kilo afvallen dan moet dat lekkere glaasje wijn en de chocolade bij de koffie aan je voorbij laten gaan. Wil je meer rust in je hoofd, dan moet je toch ergens nee tegen gaan zeggen.

Je moet het echt graag willen. Een diep verlangen voelen. Vervolgens een besluit nemen wat je ermee gaat doen en je eraan houden. Dat laatste is essentieel. Wil je het echt graag, maak dan stapjes. Maakt niet uit hoe klein. Consequent kleine stapjes. Wil je het sneller, maak dan bold moves.

Merk je dat je geen brandend verlangen hebt, laat het in liefde los. Er komt een betere droom, waar je wel voor door het vuur gaat. Schuif het in ieder geval niet uit tot ooit. Weet dat het dan altijd in je achterhoofd blijft knagen. Je kan beter besluiten die droom los te laten. Scheelt een hoop energie en teleurstelling als ooit te laat blijkt te zijn.

Pure dromen vanuit het diepste van je hart zijn de moeite waard. je krijgt er gelijk een blij gevoel van. Ze realiseren is niet altijd makkelijk en het gaat niet vanzelf.

Ik besefte dat ik niet zo betrouwbaar was naar mezelf als ik dacht. Ik deed wel allerlei stapjes, best veel zelfs. Maar de kwaliteit van die stapjes waren niet in lijn met mijn droom. Ik had mezelf er toch een beetje vanaf gemaakt dat ik ermee bezig was. Mooie sussende gedachte. Eigenlijk deed ik het halfjes; met het ene been erin en het andere been er nog uit.

Betrouwbaar zijn naar jezelf gaat ook over eerlijk zijn naar jezelf. Past de manier waarop je het doet en je aandacht bij de emotionele waarde van je droom. Bewust zijn wanneer je excuses inzet. Pijnlijk vond ik het wel die eerlijkheid.

Ik ben nog niet klaar om mijn droom op te geven. Mijn belofte staat nog naar mezelf. Steviger dan ooit. Vastbesloten ben ik om vanuit zachtheid en liefde die droom voor mezelf waar te maken. En mocht het onverhoopt niet lukken, al geloof ik dat niet, dan weet ik dat ik er alles aan gedaan heb wat ik kon…

En jij?

Liefs, Geralda

Plaats een reactie