Iets leuks en gezelligs

Schrijf je iets leuks en gezelligs? Ja lach ik. En sindsdien speelt het zinnetje door mijn hoofd. Iets leuks en gezelligs, ja want dat iedereen wel gebruiken. Een hart onder de riem. Even horen dat je niet de enige bent die worstelt met de balans in het moederschap. Zeker in deze tijd richting Sinterklaas. Gezellig (heb je dat woord weer) hoor allemaal, maar je kind is drukker of zelfs angstig. Dieuwertje Blok is fantastisch, maar jouw kind vind het sinterklaas journaal gewoon spannend, want komt het wel goed met Ozosnel? Hard werken als moeder om het een beetje luchtig te houden. En hoe krijg je de cadeautjes, gedichten en surprises af als ze de helft van de tijd weer thuis zijn, vanwege snottebellen of een zieke juf. Allemaal begrijpelijk, maar het wordt er niet makkelijker op.

Verschillende dingen komen in mijn hoofd langs, maar niks blijft hangen of is leuk genoeg, laat staan gezellig. Het zinnetje blijft rondzingen. Ik voel de zelf opgelegde druk oplopen. Alle beginnetjes gaan meer richting depressie dan opklaringen. Iets over verdragen dan? Dat het soms niet leuk is, pijnlijk of zwaar is. En dat het gaat hoe we ermee om gaan. Dat leren we ook onze kinderen. En dan in een luchtig verhaal…. Maar in mijn hoofd komen alleen maar varianten van als je geen zin hebt in het onder ogen zien en liever de zak pepernoten leeg eet. Snap ik ook nog. Op de lange duur niet helpend en voelt het zeker niet fijner, maar voor het moment soms gewoon lekker.

Steeds wanhopiger zoek ik naar iets opbeurends, leuke anekdote, gezellig voorbeeld van spiegelgedrag van een kind en het enige wat ik doe is nog maar een paar pepernoten eten. Wacht, misschien kan ik iets met de zelf opgelegde druk. Van hoe gezellig en schoon je huis moet zijn, hoe vaak je zelf pepernoten moet bakken, hoe mooi de surprise voor school moet zijn, waar je kind aan moet voldoen. Waar jij van jezelf aan moet voldoen. En hoe ik daar mee omga.  Of niet.

Steeds meer muppets hoor ik in mijn hoofd, van die kritische grumpy types. Ze vinden er allemaal wat van en dat het tot nu toe allemaal niet erg opbeurend of gezellig is. Ze laten zich niet weg eten, niet negeren of wegstoppen. Ik ga terug naar wat voor mij de basis is. Mijn lijf. Naar binnen keren en luisteren. Hoe voelt het en wat zegt mijn hart.

Dan komt er dit. Misschien niet zo leuk en gezellig ingepakt als mijn hoofd zou willen, maar wat ik wel graag vanuit mijn hart zou willen zeggen.

Je doet het goed! Met al je intenties en liefde, doe je het goed. Het gaat niet om hoe mooi, schoon, groot of hoe vaak. Het gaat om de liefdevolle aandacht die je er in stopt. Aanwezig zijn bij wat je doet. De ene keer pakt dat wat beter uit dan de andere (geen vooropgezette woordgrap, maar wellicht wel het leukste tot nu toe 😊) Doe wat jij goed kan. Dat is groots genoeg van zichzelf. Het doet er toe wat je doet, hoe je bent. En dat weet je wel, geloof het ook! Wees net zo lief voor jezelf als voor je kind of de ander. Ik hoop dat je dit kan voelen en werkelijk binnen kan laten komen.

Ik hou van practice what you preach, dus doe ik wat ik goed kan. Ik doe mee met de landelijke December actie van cranio therapeuten: Gratis behandeling voor een zorgmedewerker, als cadeau voor je lijf en jezelf. Cranio brengt rust in je hoofd en in je lijf. Cranio geeft ontspanning en verbetert het afweersysteem. Met een soepeler lijf en rustiger hoofd kom je lekkerder deze drukke maand door. Even niets hoeven, een uur helemaal voor jou.

Vanuit mezelf doe ik daar ook een gratis behandeling bij voor leerkrachten. Zij hebben ook behoorlijk wat te verstouwen. En natuurlijk weet ik dat nog meer beroepsgroepen of mensen zijn die het zwaar hebben en die wil ik niet tekort doen, maar ook hiervoor geldt: kleine stappen, doen wat ik kan en vertrouwen dat ook kleine stapjes een groot verschil maken. Zeker voor de persoon die komt. En wat denk je dat er gebeurt als die vrouw een rustiger hoofd heeft, zich fijner voelt en meer ontspannen. Welke invloed heeft zij dan op haar omgeving! Dat is toch een sneeuwbaleffect!

Ik heb 4 plekken beschikbaar tussen Sinterklaas en Kerst. Stuur me een berichtje als jij een zorgmedewerker bent of een leerkracht en graag een gratis behandeling zou willen. Een mooie start om echt net zo lief voor jezelf te zijn als voor de ander en jezelf dit te gunnen! Misschien ken je iemand die je het gunt, wijs haar op deze mooie kans en stuur me een berichtje. Je mag jullie ook allebei opgeven hoor.

En mocht jij nou niet onder beide beroepsgroepen vallen, maar toch in alles voelen, dat wil ik ook! Stuur me dan even een berichtje, dan kijk ik wat ik voor je kan doen.

En zo eindig ik met toch met iets heel leuks en gezelligs!

Als je komend weekend pakjesavond gaat vieren, heel veel plezier samen!

Liefs,

Geralda

Plaats een reactie