Ik doe het wel

Ik doe het wel. Ik hoor het mezelf zeggen. Tegelijk gaan in mijn hoofd alle alarmbellen af. Hoe dan? Wanneer dan?

Toch krabbel ik niet terug. Tuurlijk niet. Wie a zegt, zegt b en afmaken waar je aan begonnen bent, is me met de paplepel ingegoten. Je zou kunnen zeggen dat ik al even volwassen ben en nu zelf kan kiezen, maar die geleerde regels zijn hardnekkige stemmetjes in mijn hoofd. Eigenlijk vind ik ook dat ik het wel zou moeten kunnen. Die laatste is misschien nog wel het sterkst.

En dus negeer ik mijn onderbuik gevoel.  

Je gevoel onderdrukken is makkelijker dan nee zeggen, even om bedenktijd of hulp vragen. Geleerde regeltjes die we allemaal hebben zijn zo ingebakken dat je ze vaak niet eens herkent.  Dat komt doordat een aantal passen bij je waarden en normen. Er zit dus ook iets “goeds” in.

Tegelijk kunnen ze je ook vastzetten. Afmaken waar je aan begonnen bent, is in essentie niet verkeerd. Alleen aan een dood paard blijven trekken hoeft ook weer niet, toch blijven we vaak te lang trekken. En hoe erg is het om toe te geven dat het toch niet lukt en dat je meedenkt in een oplossing.

De overtuiging dat je vindt dat je het wel zou moeten kunnen komt vaak voort uit niet willen zeuren, gewend zijn door te zetten en jezelf graag als sterk willen zien.

Je onderbuik gevoel negeren kost ook behoorlijk wat. Meestal wordt dat de kop ingedrukt door tegen jezelf te zeggen dat het wel mee valt, niet zo’n grote moeite was en de ander is er toch zo blij mee. Het negeren heeft effect op je slaap, aandacht, energie en focus. Wat je niet tot de leukste versie van jezelf maakt. Wat je jezelf ook weer kwalijk neemt.

Nee zeggen wanneer het nodig is en volmondig ja zeggen wanneer het kan. Dat voelt zoveel fijner voor iedereen. Volg je onderbuik gevoel, het klopt altijd! Leer nee zeggen als je dat te moeilijk vindt. Herken je “regeltjes” zodat ze niet tegen je werken. Gun jezelf de ruimte om te mogen nadenken en de tijd om het niet in 1 keer te hoeven kunnen😊

Was dit waardevol voor je? Leuk als je het laat weten.

Lees nog even verder: Zeg je deze weken voor de zomervakantie iets te vaak “Dat doe ik wel?” Loopt je hoofd om van werk, schoolactiviteiten en alles wat je nog moet doen voor de vakantie? Kom weer tot en bij jezelf vóór de vakantie en niet pas als je op je bestemming bent. Wat je een hoop stress en vakantiedagen kost. In de workshop Zomertijd Zen, ga je relaxt de vakantie in. Geniet je volop van de vakantie vanaf dag1!

Maandag 10 juli workshop Zomertijd Zen en kun je Relaxt de Zomervakantie in! De workshop waarin we  gaan Ervaren  en Doen. Ervaren van rust in je hoofd én in je lijf. Afgestemd met je energieke kant. Hoe dat past bij JOU. Genieten zonder dat onrustige gevoel van nog iets te moeten. Lekker voluit gaan waarbij jij jezelf niet voorbij loopt.

 Praktisch: 10 juli, 14:30-17:30 in Zwolle. Tot 5 juli 23:59 betaal je slechts 29 euro ipv 39 euro. En als zomer extraatje voor de snelle beslissers: Als jij je met een vriendin (zus, buurvrouw, collega) opgeeft voor zondag 2 juli 23:59 is het voor jullie samen 49 euro, dat is 24,50 pp! Aanmelden kan door me een mail te sturen: info@geraldakooi.nl. Voor heerlijk opladen, focus krijgen en weten hoe het wel kan, ook in deze drukke weken voor de zomervakantie. Even niet zorgen, geen ogen in je achterhoofd. Alleen ruimte voor de ontspannen versie van jou! Met daarbij koffie, thee, lekkers en een verrassing die je ook na de workshop nog goed kan gebruiken!  

Ga je toch anders je vakantie in!

Ervaring van de vorige keer:

Het is echt de moeite waard geweest. Geralda geeft de workshop op haar eigen open manier en haar enthousiasme is heerlijk.
Heel laagdrempelig maar zeker kundig. Het was voor mij een ochtend van herkenning, inzicht en een traan op momenten dat er bij mij een kwartje (2 euro munt) viel. Ik ben naar huis gegaan met echt een beter inzicht in mijn eigen lijf en leven.

Ook heerlijk als een opfrisser als je al eerder bij me bent geweest. Aanmelden: info@geraldakooi.nl. Heb je een vraag, laat het me weten! Ga je mee samen relaxt de vakantie in?  

Liefs, Geralda

Plaats een reactie