Je diepste verlangen

Als jij je diepste verlangen werkelijkheid wil laten worden, dan zal je iets moeten laten, leren of oefenen. En vaak alle drie.

Het begint bij kiezen of je voor het ene of het andere gaat. Je kan niet je hand in de chips zak blijven steken en tegelijk een strak wasbordje willen hebben. Je kan elke avond naar een meditatie cd  luisteren, maar als je het doet als een boodschappenlijstje afwerken dan word je er niet echt ontspannen van en je hoofd al helemaal niet zo rustig als je graag zou willen. Als je meer ontspanning wil, dan moet je iets doen met de stress in je leven. Namelijk iets laten, leren en oefenen. En niet harder werken.

Meer genieten van je gezin, vraagt alle overbodige dingen waarvan je nu denkt dat ze belangrijk zijn overboord te gooien. Bewust tijd maken voor je gezin en niet tegelijk in je hoofd bezig zijn met werk. Zelf meer ontspannen zijn, zodat je ook kán genieten en niet onrustig als een innerlijke stuiterbal afgeleid wordt. Sommigen moeten leren nee zeggen, anderen het zichzelf te gunnen of controle leren los te laten. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Daarvoor is oefenen nodig. Met je lijf en in je hoofd.

Toch is rust in je hoofd en in je lijf niet zo moeilijk. Iedereen kan het. Alleen de meesten benaderen het als 20x opdrukken; vol met je wilskracht erin. Ontspannen kan je leren. Eigenlijk is het je meer herinneren hoe het ook al weer was. Je lijf weet het nog wel. Je moet het de kans geven. En herhalen.

Tijd voor maken en afleidingen on hold zetten. Dat vraagt dus kiezen. Dat kan je zien als lijden ( 10 minuten minder netflix of op je telefoon) of gewoon als kiezen.

Kiezen voor wat jij graag wilt. Elke dag opnieuw totdat het een gewoonte wordt. Mild zijn voor jezelf in je verwachtingen dat je het gelijk goed moet kunnen.

Maar ook kiezen dat jij het jezelf gunt die tijd vrij te maken (en nee dat gaat niet ten koste van een ander). Het jezelf gunt om hulp te vragen hoe je al die spanning die je aan het vasthouden bent weer los te laten. Kiezen dat je mag investeren in jezelf..

Want dat is nodig, je kan het namelijk niet alleen. Dan had je het allang gedaan. Je hebt hulp nodig om weer te voelen dat het op een zachte manier kan en hulp om je hoofd er tussen uit te halen. Zodat je hoofd en je lijf weer afgestemd zijn en elkaar aanvullen.

Met als uiteindelijke beloning dat je grootste verlangen werkelijkheid is geworden. Rust in je hoofd. Ontspannen lijf. Volop genieten van je gezin.

Liefs, Geralda

Verlang je naar rust in je hoofd en meer genieten? Niet alleen in de vakantie en dan nog alleen aan het einde? Maar gewoon dat het er is. Laat mij je helpen. Laten we beginnen met even vrijblijvend te bellen. Kan je daarna altijd nog kiezen wat je doet. Maak eerst deze keuze. Voor jou. Zodat je er beter kan zijn voor je gezin, niet afgedraaid bent aan het einde van de dag. En niet de volgende vakantie weer verzucht dat je nu echt meer gaat genieten en meer ontspannen. Begin nu.

Stuur me een mailtje. geralda@geraldakooi.nl  Ik lees alles.

Ik lees alles.

Plaats een reactie