Jouw Waarom

Binnenkort is het zover! Een van mijn lang gekoesterde wensen gaat in vervulling, skiën met mijn gezin. Gegeven aan mezelf voor mijn verjaardag. In een vorig leven, dat wil zeggen voordat ik moeder werd, heb ik een aantal jaren geskied. Ik vond het fantastisch om te doen. Het lekker buiten zijn, actief bezig zijn en voldaan met warme rode wangen aan het einde van de dag moe je bed induiken om de volgende dag weer vroeg in de knisperende sneeuw te staan. In mijn herinnering lag er altijd prachtige verse sneeuw en was de lucht strakblauw. In werkelijkheid is het heus wel eens anders geweest. Die mooie herinnering wil ik ook graag samen met mijn kinderen beleven en ze laten ontdekken of zij het ook zo leuk vinden.

Waar ik ontzettend blij en gelukkig van wordt is samen met zijn vijven mooie reizen maken, beetje avonturen beleven en het vooral samen zijn. Onder dat laatste vallen ook spelletjes spelen op een zaterdagavond, wandelen in het bos, schaatsen of broodjes bakken in de tuin. En dus skiën en reizen maken. Ik hoop bijvoorbeeld ooit nog eens het Noorderlicht te zien en orka’s.

Wie weleens geskied heeft, weet dat het met een gezin van vijf best een investering is. Kleding, materiaal, de lessen, skipassen en het overnachten telt lekker aan. Je kan er leuk 3 weken van op zomervakantie. Niet eentje die je gemakkelijk uit je pinpas trekt. Ik in ieder geval niet. Dus ik als ik het zou willen, moest ik ervoor sparen. De eerste tijd ging dat prima en daarna ook nog wel. Dan komen er een momenten dat het lastiger wordt, er zijn onvoorziene onkosten (bij de APK van de auto blijkt dat er een aantal dingen vervangen moeten worden, de oven gaat kapot), het sparen gaat minder hard dan ik had gewild en gedacht, de daadwerkelijke kosten van de vakantie liggen hoger dan de aantrekkelijke aanbiedingen doen geloven. Het is dan zo makkelijk om de handdoek in de ring te gooien en het te laten. Juist wanneer het moeilijk wordt, vraagt het weer voelen waarom ik zo graag wil skiën met zijn vijven.  En als ik dan diep van binnen voel waarom ik dat zo graag wil, ga ik door, kán ik doorgaan, net zo lang totdat het lukt.

Voor mij is dat één van de belangrijkste elementen om te kunnen helen of iets te kunnen veranderen; verbinding. Elke keer weer dat verlangen te voelen waarom je iets graag wil realiseren of wil veranderen. Begrijp me goed, ik denk niet dat alles maakbaar is. Wel dat door je te verbinden met je pijn of verlangen duidelijk kunt voelen dat je het zó graag anders wilt. Beter met de pijn leren omgaan, echt vaker sporten, die 3 kilo teveel nu eindelijk kwijt te raken, meer ontspanning voelen, minder last hebben van allerlei klachten (en dat is niet hetzelfde als geen klachten hebben, maar dat is iets voor een andere keer) of minder vaak ruzie maken. Daardoor kun je de eerste stap zetten, hulp inschakelen, een maatje vinden om te sporten, een gezond eetpatroon aan te houden, tijd te maken voor ontspanningsoefeningen. Verbinding maken met je pijn en je verlangen wil zeggen elke keer weer voelen waarom je dit ook al weer wilde en dat is noodzakelijk om het vol te kunnen houden. Op momenten dat je het niet meer ziet zitten, het moeilijk is, alles tegen lijkt te zitten, al die stemmetjes in je hoofd die je (zelf)vertrouwen in je “project” saboteren, dán is het nodig om dat verlangen te voelen, jouw waaróm je wilde veranderen, iets leren, het anders doen. Om het vol te kunnen houden. Wat een voldoening geeft dat als het lukt! Dan maakt het niet meer uit dat er geen sneeuw ligt, mijn kids er helemaal niets aan vinden of de lucht diepgrijs is met een ijzig koude wind. De reis er naar toe geeft al zoveel voldoening, dat de uitkomst ok is.

Wil jij ook weten wat jouw diepste verlangen is, deze weer kunnen voelen om nu écht datgene te doen wat je al langer wil doen? Voel jij dat verlangen wel en zijn er allerlei obstakels die steeds in de weg zitten, waardoor het tot nu niet gelukt is? Wil je leren hoe je deze obstakels kunt overwinnen? Kom dan naar de oudercursus op 21 maart 2020. Je leert aan de hand van het spiegelen van je kind wat je diepste verlangen is en hoe jij de obstakels kunt overwinnen zodat je het deze keer vol blijft houden en kunt realiseren! 

Mijn lang gekoesterde wens gaat in vervulling, laat je die van jou ook in vervulling gaan? Doe mee en voel jouw waarom!

Heb een fijne dag!

Geralda

Plaats een reactie