Kapot moe

Kapot moe. Dat zou mijn zoon zeggen. En zo voelde ik me ook, liggend op het matje. Het was de dag na de bijeenkomst die ik had gegeven.

Terwijl ik daar zo lag voelde ik hoeveel spanning ik onbewust had vast gehouden. Ik word er altijd zo blij van om een groep vrouwen mee te nemen in het plezier en ook ontroering van meer verbinding hebben met jezelf. Niet navelstaren, maar op verschillende manieren ervaren wat je ten diepste graag wil en steeds meer ontspannen. Met plezier, humor en stilte. Ik krijg altijd veel energie van het geven workshops. Al zat er voor mij dit keer een spannend element in, het was ontspannen verlopen. Deelnemers waren geraakt, enthousiast en voldaan. En ik ook.

Leuke inspirerende dingen hebben ook impact op je energie en je lijf. Stilstaan bij hoe moe ik was en hoe het zich liet zien in mijn lijf, deed me goed. Ik voelde me na een half uurtje lichter en meer helder. Het was nog niet allemaal weg, maar ik ging heel anders de dag door dan die begon.

De meeste vrouwen (en ook mannen trouwens) zijn zo gewend om in hun hoofd te wonen, dat ze hun lijf vergeten. Dat het niet echt lekker gaat, moe bent, spanning voelt in je lijf, wordt te gemakkelijk aan de kant geschoven.

Het nieuws staat bol van artikelen over ongezonde effecten van te veel stress, iedereen hoor je over de behoefte aan me-time, maar toch blijft de meerderheid gewoon zo doorgaan. Met het idee dat het bij jou nog wel meevalt. Dat je leven wordt bepaald door je to do lijst, genieten altijd gepaard gaat onrust, neem je voor lief.

Teveel vrouwen zie ik uit contact zijn met hun lijf. Denken dat je bewust bezig bent, wil nog niet zeggen dat je ook echt in verbinding bent met jezelf. Niet voor niets raken vrijwel alle vrouwen ontroert als ik een meditatie doe waarbij je weer bewust wordt van je lijf en de tijd neemt om te voelen.

Het mooie is dat door te voelen dat wat vast zit in je lijf in beweging komt, waardoor je het kan loslaten of een plek geven. Beweeg je niet alleen soepeler en vrijer, je voelt je ook zo!

Loop je steeds tegen hetzelfde aan, gaat het niet echt lekker kom dan een keertje voelen. Volgende week vrijdag 13 oktober is het perfecte moment. Ik heb er nu al zin in. Dan geef ik opnieuw de workshop Rust in je hoofd. Op en lichte, luchtige manier ontspannen, leren hoe je bij jezelf blijft in alle hectiek en hoe je kan genieten zonder onrust.

In Zwolle, met een kleine groep vrouwen. Een ochtend voor jezelf, effectieve me-time. Heerlijk 3 uur opladen en weer dat vuurtje van binnen te voelen. Het is van 9:00-12:00 op een mooie sfeervolle locatie. Omdat ik afgelopen week zelf weer zo heb genoten, heb ik de aanbieding verlengd tot aanstaande zondag 23:59. Voor jou, als bloglezers is het 29 euro en als je samen met een vriendin/buurvrouw/zus/collega komt is het voor jullie 24.50 euro p.p.

Vrijdag de 13de. Mooie dag om te gaan omdenkenšŸ˜Š en je lijf serieus te nemen.

Liefs,Ā Geralda

Plaats een reactie