Lekker in je vel

Als je als moeder niet lekker in je vel zit, merk je dat als eerste aan je kind(eren). Vooral als je zelf het idee hebt dat je het nog niet zo erg is. Want je houdt je zelf voor dat het wel beter gaat als het eerst maar vakantie is/school weer begint/deze fase voorbij is/jij wat beter slaapt dan….. Je overtuigd jezelf dat je dán wel aan de bel trekt dat het teveel is, tijd neemt om te relaxen, vaker nee zegt, de lat minder hoog legt. Terwijl je eigenlijk ook wel weet dat het niet zo werkt. Dan is er weer wat anders, iets wat belangrijk is, af moet of echt niet kan wachten. En dus zucht je even, gooi jij je schouders eronder en ga je door.

Gelukkig heeft je kind daar geen boodschap aan en trekt je kind nu al aan de bel. Door vaker de hakken in het zand te zetten, hangerig te zijn, boos te worden, moeilijker slapen, niet willen eten, opeens niet meer op de wc durven, ruzie zoeken of juist steeds weer hetzelfde spelen (met dezelfde gekmakende geluiden erbij) Want dat zijn de tools die ze voor handen hebben om iets duidelijk te maken; huilen, eten, poepen, slapen, gedrag. Woorden komen erbij als ze ouder worden, maar dat heet pubertijd 😊 En al zit daar natuurlijk ook een spiegel in, dat is voor later.

Kinderen voelen haarfijn aan als je niet lekker in je vel zit, je steeds aan staat en maar doordendert. Ze zorgen met hun gedrag voor dat je gaat opmerken hoe het echt met je gaat. Dan merk je dat je niet zo rustig kan blijven als je zou willen als ze tegendraads zijn, te vaak kort af bent, moe bent, minder geduld hebt, half luistert omdat je hoofd zo vol zit.

Het mooie is dat in het gedrag wat jouw zorgen baart of wat je graag anders zou zien, ook de oplossing zit. Door het te vertalen weet je waaróm jij energie lekt en wát je energie lek is. Maar ook wat je eraan kan doen en waarom juist dít kind jou dat laat zien. Want er zit ook een soort handleiding in voor je kind, wat je kind daarin nodig heeft. Dat zit allemaal verborgen in het verhaal dat je vertelt over waar je tegenaan loopt.

Dat kan trouwens tijdens de oudercursus op donderdag 7 oktober, samen met een kleine groep gelijkgestemde moeders. Vaders die zich er in herkennen mogen zich ook opgeven hoor😊 Een ochtend waarin je precies ontdekt waarom je niet lekker in je vel zit, wat zowel jij als je kind nodig hebben zodat het weer rustiger en fijner is. Door jouw verhaal over je kind te vertalen. Hoe leer je daar en we doen het samen. 

Wij zijn het voorbeeld voor onze kinderen, maar we mogen ook weleens een voorbeeld nemen aan hun. Hoe zij stress verwerken, zich verwonderen, hun droomvermogen en hun verlangen tot uiting brengen in hun spel of creativiteit. Daarin zitten zoveel mooie handvatten voor een gelukkig, relaxt, vrij leven! Voor de een wijst het handvat misschien naar het in balans brengen van haar praktische kant met haar spontaniteit, voor de ander hoe je kunt loslaten of hoe je buiten de lijntjes kleurt. Als je met je hart luistert naar die boodschap hoor je heel precies wat jouw stappen daarin zijn.

Kleine stapjes, want daarmee kom je er ook. Vanuit zachtheid. Speels en vrij. Omdat je zoveel van je kind houdt en je kind van jou.

Hoe lekker zit jij in je vel?

Doe je mee op 7 oktober? Een gezellige, inspirerende ochtend, tikje confronterend, waarna je vol ideeën, ervaringen en mogelijkheden naar huis gaat. Inclusief werkmap, koffie, thee en (gezonde) lekkers. Voor 57 euro. Meer info hier vind je en aanmelden kan hier.

Geralda

Plaats een reactie