Magische morgen

Het huis is nog stil. Ik hou van dit moment van rust en even op mezelf zijn voordat iedereen wakker wordt. Ik geniet enorm van een levendig huis, echter niet als ik net mijn ogen open heb. Laat mij dan maar even aanrommelen met de vaatwasser uitruimen, het ontbijt klaarzetten en de hond uitlaten. En het aller, aller heerlijkste, alleen in de badkamer zijn! Mijn ding daar doen zonder om iemand anders heen te hoeven bewegen of -erger- gelijk al hele verhalen of vragen aan te horen.  

Het is al langer bekend dat wat je doet net na het wakker worden bepalend is voor de rest van je dag. Stel je het volgende eens voor. Uit je bed moeten haasten, omdat je te vaak je snooze knop hebt ingedrukt. Verschrikt omhoog schieten als je wakker wordt en gelijk hyper alert zijn. Voel eens wat deze twee voorbeelden doen als je het alleen nog maar leest.

Of zo…

Er kruipt een gelukzalige glimlach om je mond als er een warm klein lijfje tegen je aankruipt. Even samen in het coconnetje van liefde en verbondenheid. Langzaam wakker worden. Met je ogen dicht adem je een paar keer bewust diep en langer uit. Vervolgens zet je jouw intentie voor die dag.

Niet alleen maak je daarmee je slaapproces af, je hebt ook focus voor die dag. Beetje stretchen of 10 minuutjes yoga na het opstaan maakt een wereld van verschil. Het pompt even lekker het bloed rond en je kan veel beter in je lijf zijn.

Dat is niet hetzelfde als gelijk aanstaan zodra je enigszins bewust wordt dat je wakker bent (hoef je nog niet eens je ogen voor open te hebben). Dan ratelt je hoofd alle to do’s af en voel je gelijk de onrust in je lijf schieten. Het is heel gezond dat je hartslag even omhoog gaat na het opstaan, wel graag door fysieke inspanning en niet door stress.

Bewust jouw ochtendritueel volgen maakt verschil. Verschil in rust, effectiviteit én productiviteit. Dat verzin ik niet, dat is bewezen. Wil je precies weten waar het wetenschappelijk vandaan komt en de cijfertjes erbij, google dan even. Ik onthoud namelijk niet de letterlijke titels van de wetenschappelijke artikelen en de bijbehorende cijfertjes. Past niet in mijn hoofd. 😊 Ik vind het belangrijker dat het in de praktijk van alledag zo werkt.

Als je kijkt naar succesvolle mensen, dan hebben zij in ieder geval 1 ding gemeen. Ze hebben allen een ochtendroutine. Voor zelfzorg en focus. In die ochtendroutine komen stilte, beweging, intenties en ontwikkeling voor. Bijvoorbeeld door te mediteren, schrijven, lezen en sporten. Dat kan kort, een paar minuten voor elk onderdeel.

Je dag eindigt met veel meer voldoening als je duidelijk een focus hebt en dat voor ogen houdt dan als je lijst van wat er nog gedaan moet worden gedurende dag groter wordt. Je voelt je zoveel lekkerder als je aandacht besteed aan zelfzorg in de breedste zin van het woord. Dat is dus meer dan douchen en leuke kleding aan doen.

Ontdek jouw ochtendritueel. Niet alleen die van lunchbakjes vullen en zorgen dat iedereen op tijd naar school gaat, maar voor jouw zelfzorg en focus. De vorm is verschillend als je nog een baby hebt, tieners of geen kinderen. Begin klein. Kies 1 ding, wat makkelijk in te passen is. Met 10x bewust ademhalen bij het wakker worden en gaan slapen. Aan het einde van de dag een paar minuten schrijven: wat je morgen moet doen en in een ander journal waar je dankbaar voor bent. Of 5 minuten stretchen na het opstaan. 

Ga niet alles tegelijk doen. Dan leg je de lat te hoog, dat lukt een paar dagen en vervolgens verzandt het. Heb je inspiratie nodig of heb je meer nodig dan mij geloven op mijn blauwe ogen, lees bijvoorbeeld het boek Miracle Morning van Hal Elrod.

Maak er vooral jouw ochtendritueel van. Dat maakt verschil.

Heeft deze blog een inzicht te gegeven, vragen opgeroepen? Leuk als je het laat weten.

Liefs, Geralda

Ben je meer van de praktijk, dan is mijn nieuwe groepsprogramma misschien iets voor je. 5 weken gaan we 1,5 uur ervaren hoe ook jij rust in je hoofd krijgt en focus in combinatie met je actieve ondernemende zelf. Wees gerust we starten niet om 6:00 in de ochtend, we starten om 9:00. We gaan vooral ervaren en doen. Leren hoe je makkelijker focus kan houden, meer rust in je hoofd krijgt en houdt in de dagelijkse praktijk.  Ook als de druk van alle moetens oploopt. Elke week een ander thema waar we dieper op in gaan; ontspanning, gedachten, focus, genieten. Weer jouw vuur voelen, kriebels in je buik en stappen maken om dat echt te leven.

Het is in Zwolle, in een kleine groep van maximaal 6 vrouwen. We starten op 16 juni en ronden dus voor de zomervakantie af.  Ga je vanaf dag 1 genieten van de heerlijke vakantie en hoef je niet eerst een paar dagen te landen. Het is inclusief 2 individuele sessies van een uur, afgestemd op jou en jouw vraag. Tevens inclusief journal en meditaties. Het de pilot versie en daarom voor een pilot bedrag 425 ex btw. Het eerste plekje is al gereserveerd, er zijn dus 5 plekjes. Eentje voor jou?

Aangezien ik meer van de inhoud ben dan van de technische shizzle, is er nog geen pagina op mijn website. Wil jij je aanmelden of heb  je vragen? Stuur me een mailtje op geralda@geraldakooi.nl

Vind je dat een beetje te grote stap, kom dan eerst naar de workshop op 9 juni, deze is van 14:30-17:30.

Een van de deelnemers zei het volgende over de workshop van afgelopen week: Een workshop voor meer rust in je hoofd en dat je kan genieten zonder onrust? Dat triggerde mij om deze workshop te volgen. Altijd to do lijstjes in mijn hoofd en als ik dan eens voor mezelf bezig ben, dan is er altijd dat stemmetje in mijn achterhoofd wat opsomt wat ik ook nog kan doen.

Het is echt de moeite waard geweest. Geralda geeft de workshop op haar eigen open manier en haar enthousiasme is heerlijk.
Heel laagdrempelig maar zeker kundig. Het was voor mij een ochtend van herkenning, inzicht en een traan op momenten dat er bij mij een kwartje (2 euro munt) viel. Ik ben naar huis gegaan met echt een beter inzicht in mijn eigen lijf en leven. Mijn proces is nog niet klaar maar het begin is er zeker!

De workshop is in Zwolle en is slechts 29 euro ex btw. Ook voor de workshop zijn maximaal 6 plekjes. De eerste 2 zijn gereserveerd. Je kan je aanmelden op geralda@geraldakooi.nl

Twijfel je? Heb je vragen? Mail me gerust! Is het (nu) niet iets voor jou, maar ken je iemand die interesse heeft, deel het gerust!

Plaats een reactie