Misschien moet jij je eigen adviezen toepassen

Misschien moet jij je eigen adviezen toepassen. Ze zegt het met een lach, maar het komt hard binnen. Ik voel tranen prikken achter mijn ogen, ik slik ze weg. Het gaat alweer over iets anders, maar in mijn hoofd blijft het zinnetje zich herhalen.

Ik weet best dat de loodgieter ook weleens een lekkende kraan heeft, de kapster niet elke dag een great hairday en er spullen rondslingeren in het huis van de opruimcoach. Ik verwacht niet eens van mezelf dat ik altijd stressvrij ben, alleen al omdat stress ook gezond is.

Het raakt me in een oud stukje: wie ben ik dan wel om vrouwen te leren over ontspanning en rust bij stress. Er zijn hele bekende en goede namen die zich met hetzelfde onderwerp bezig houden, die bijzonder zinnige dingen zeggen. Wat heb ik dan nog toe te voegen

Zo’n oer twijfel die dan je hoofd en zelfvertrouwen overnemen. Die voor extra stress zorgt en dan niet van het gezonde soort. Ik voel dat het zo makkelijk is om me daartoe te verleiden en me vervolgens hartstikke rot te voelen. In mijn hoofd komen dan allerlei argumenten die “bewijzen” dat ik inderdaad niet zoveel kan en mag zeggen over hoe je lekker onbezorgd kan genieten als ik er zelf als een kip zonder kop rondloop.

Dan open ik mijn mail en zie een ontzettend lief berichtje van een oud-cliënt, waarin ze aangeeft hoeveel ze aan me heeft gehad in het traject. Hoeveel makkelijker en meer ontspannen ze met drukke periodes omgaat en onverwachte extra dingen. Dat ze nog steeds de actieve persoon is, die soms wat veel hooi op haar vork neemt, maar zich zoveel vrijer voelt en meer voldoening heeft.

Ik besluit om dit net zo voor waar aan te nemen als de eerdere opmerking. Ik heb wel degelijk iets te brengen en kan het ook goed. Tegelijk klopt het ook dat ik te gejaagd ben en pas mijn eigen advies toe. Ik zucht eens diep en voel me een stuk lichter. Op het moment zelf niet altijd even leuk zo’n spiegel, maar het helpt me wel om de komende drukke weken tot aan de vakantie anders te beleven.

Hoe beleef jij deze weken voorde vakantie? Wil je het met me delen?

Liefs, Geralda

Plaats een reactie