Ontspannen als tandenpoetsen

Misschien heb je het voorbij zien komen afgelopen week. De sticker op insta waar ik vroeg wat ontspannen voor je is. Ik had drie antwoorden; “als iets dat moet”, “net zo gewoon als tandenpoetsen” en “als ik maar wist hoe”.

Ik had reacties op de eerste en de laatste, maar helemaal niks op de tweede.

Hoe heftig is dat! Geen enkel klikje.

Natuurlijk zijn er veel vrouwen voor wie ontspannen net zo gemakkelijk is als tandenpoetsen. En maar een klein gedeelte vrouwen klikt op mijn sticker, dus statistisch snap ik het.

Ik weet ook (en niet alleen van die sticker) dat er heel veel vrouwen zijn voor wie ontspannen niet zo vanzelfsprekend is. Ze weten niet hoe, het lukt niet ondanks alle goede pogingen (die bij anderen allemaal lijken te lukken), vergeten het, weten oprecht niet wanneer dan, te veel andere dingen die spelen of echt voorrang hebben…

Hun hoofd blijft maar door ratelen. De wensen, vragen en behoeften van anderen laten ze steeds voorgaan.

Zo ontzettend jammer vind ik dat. Het doet me zelfs oprecht pijn. Want wat vaak niet beseft wordt is dat je er ook een prijs voor betaald.

Op korte termijn én op lange termijn.

Humeur (kort lontje), aandacht voor waar het echt om gaat (kinderen, leuke dingen), concentratie, overzicht, rust, te veel leuke dingen mist van je kinderen omdat je er met je aandacht niet bij bent of minder van geniet dan je zou willen, gespannen spieren, tijd die je niet meer terug krijgt…

Misschien denk je dat  het nog wel meevalt. Maar het kost je altijd iets.

Waarom zou je zo lang doorgaan tot je hartkloppingen hebt of in een burn out schiet. Je minder van je kinderen hebt genoten dan je in je hart had gewild.

Waarom hebben we altijd een wake up call nodig om te beseffen dat je het heft in eigen handen moet nemen?
Maak keuzes, zoek hulp zodat je bij die vrouwen hoort die makkelijk kunnen schakelen tussen aan en uitstaan. Voor wie ontspannen net zo’n onderdeel van de dag is als tandenpoetsen. Zorg dat ontspannen niet alleen iets is op vakantie!

Voordat ik je een heerlijke ontspannen dag (week, vakantie) wens, nog twee dingen:

Besef je dat je wel wat hulp kan gebruiken dan is het volgende misschien perfect voor je:
Vrijdagochtend 8 september geef ik de workshop Nazomer Zen, om de vakantie vibes langer bij je te houden. In een ochtend weet je hoe jij ontspanning en rust in je hoofd behoudt, ook als school, sport en werk weer is begonnen. Je gaat het vooral ervaren, want weten is een ding maar (blijven) doen daar gaat het om! Nu nog slechts 27 euro! En met z’n tweeën 22,50 pp. Het is een kleine groep, dus beperkt plek.
Aanmelden of meer weten: stuur me een berichtje in antwoord op deze mail

Misschien heb je me de laatste tijd meer voorbij zien komen op de socials. Klopt! Ik wil heel graag meer vrouwen helpen rust in hun hoofd te krijgen. Laten weten dat lekker voluit gaan, niet hoeft te betekenen dat je steeds aan moet staan. Dat balans echt kan.

Ik ben meer introvert dan ik dacht, want voor dat meer zichtbaar zijn vraagt enige innerlijke obstakels overwinnen van mij. Laat me voor een groep vrouwen staan, veel makkelijker 😊

Echter, mijn eigen coach zegt altijd You can’t be a succes and a secret. Gezien haar staat van dienst, geloof ik haar en dus stap ik over mijn eigen stemmetjes heen. Ik kan je hulp goed gebruiken als steuntje in mijn rug om dat te blijven doen. Zodat steeds meer vrouwen weten dat ik er ben om ze te helpen als ze willen.

Dus leuk als we ook op de socials connecten!
Insta: geralda.kooi

FB: https://www.facebook.com/geraldakooi/
Li (daar moet ik nog een beetje inkomen hoor, na de vakantie pak ik dat op. Connecten helpt me!) linkedin.geraldakooi geweest, herken je het?

Liefs, Geralda

Plaats een reactie