Oud verhaal met een nieuw randje

“Hé Geral, doe je ook mee met je eigen 10 daagse 10x meer ontspannen?” Oef, die komt binnen. Ik moet lachen en ben gelijk uit mijn tunnelvisie van stresserig doen. Lachen ontspant, dus de helft van de stress zakt al uit mijn lijf. Dat is het toch makkelijker kijken naar jezelf. Het geeft ruimte om te zien wat ik doe en hoe het anders kan.

Maar eerlijk, de “oef” raakt ook een oud verhaal. Het verhaal van “wie ben ik” dat ik wat over ontspannen zeg als ik zelf niet altijd ontspannen ben. Ik heb er nog wel één. Zoals de perfecte moeder moeten zijn, altijd relaxt, vol aandacht. Ik laat het gevoel toe, ik voel waar het zit in mijn lijf, wat het met me doet. Ik kan het laten zoals het is én verder met vertellen en schrijven over ontspanning en de ander daarnaar toe begeleiden. Inmiddels weet ik én voel ik diep van binnen dat ik niet perfect ontspannen hoef te zijn of de altijd relaxte moeder om er iets over te kunnen en mogen zeggen. Doordat ik het niet perfect doe, ik weet ook als geen ander de valkuilen, hoe je daar weer uitklimt of omheen gaat.

Toch word ik af en toe geraakt in dat oude stuk. Dat is niet erg, het geeft me elke keer weer de keuze of ik er in mee wil. Elke keer dat ik er niet voor kies, ben ik de volgende keer minder geraakt, kan ik makkelijker tóch doen wat ik te doen heb.

Het maakt dat ik beter en sneller aan mijn lijf voel wanneer ik teveel wil, te snel wil en dat ik even een pas op de plaats moet maken. Door te luisteren naar mijn lijf, weet ik wat mij helpt om los te laten, meer te ontspannen en op te laden. En dat doe ik. Ik luister niet alleen, ik handel er ook naar.

Ik kies er voor om niet meer in mijn oude verhaal te gaan. Soms vraagt het wat meer en soms is zo’n opmerking van mijn lief of kind al voldoende om eruit te blijven. Het is een bewuste keuze, het gaat niet vanzelf. Maar wat geeft het een vrij gevoel en wat is het de moeite waard.

Ik hou me steeds voor; You playing small doesn’t serve the world. En dat geldt ook voor jou!

Het begint met luisteren naar je lijf. Wat zegt het je, hoe gaat het echt met je? Wanneer neig je naar je oude verhaal en wat vertelt het je over jouw ontspanning. Vind je dat lastig of kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?  Neem dan eens vrijblijvend contact met me op. Voor dat steuntje in de rug dat je elke dag even stil staat bij je zelf, ontdekt wat jou het beste helpt bij meer ontspannen. En vooral meer ontspanning! Kom je toch net even lekkerder de dag door. 

Geralda

Plaats een reactie