Shoppen

Vier of vijf winkels bij langs om die broek te vinden die lekker zit én ook goed staat. Of eerst online zoeken en als je het daar niet kan vinden  naar de winkelstraat. Voor een nieuwe jas naar je favoriete kledingmerk gaan, want daar ben je al vaker goed geslaagd. Via insta, Pinterest of google zoeken naar mooie aparte schoenen en meerdere uitproberen om te weten welke lekker lopen. Nog een exemplaar van die lekker zittende broek kopen, maar dan in een andere kleur. Vinden we heel gewoon toch?  

Als je voor je welzijn en gezondheid naar verschillende therapeuten of coaches gaat, wordt dit al snel onder het negatieve kopje shoppen geschoven.

Ik heb dat nooit begrepen. Waar het in het ziekenhuis en revalidatie normaal is om een probleem vanuit verschillende hoeken te bekijken, is het opeens niet gewoon als je zelf die verschillende hulptroepen inschakelt. Ik vind het heel invoelbaar dat je op zoek gaat naar verschillende vormen om je te helpen naar meer geluk.  

Een goede therapeut of coach helpt je anders naar de klacht te kijken, er op een gezonde manier (voor jou) mee om te gaan of de klacht te verminderen. Klacht kan je hier ook dat-waar-je-tegen-aanloopt noemen.

Elke levensfase kent zo zijn uitdagingen. En in je leven kom je vraagstukken, hindernissen of gebeurtenissen tegen die je niet alleen kan verwerken, loslaten of oplossen. Veelal komt het zelfde thema meerdere malen in verschillende gedaanten terug zodat het diepgaand geheeld kan worden. Het getuigd van moed dat je steeds opnieuw in de spiegel kijkt, doet wat er gedaan moet worden of loslaat wat niet meer dient. Ik zie het als teken dat jij jezelf meer gunt  dan je huidige situatie en daarin jouw verantwoordelijkheid neemt. Je roept de hulp in die je daarbij nodig hebt.

Het is anders als je blijft trekken en sleuren aan iets om het weg laten gaan of te vermijden, wat niet veranderbaar is. Dan zoek je oplossing buiten jezelf. Dat is blijven shoppen voor kleren omdat je niet gelukkig bent, verdrietig bent of ongemakkelijke situaties uit de weg gaat. Als lapmiddel. Waardoor er veel kleren in je kast hangen met het prijskaartje er nog aan en die je niet draagt. Kopen om het kopen.

Op die manier steeds weer specialistische hulp zoeken, waarbij het lijkt alsof je hard aan het werk bent maar niks op schiet is hetzelfde. Terwijl het gaat om je emoties en gedrag wat je in weg staat aan te kijken en een manier te vinden hoe je mét je uitdagingen en hindernissen voldoening kan vinden. Dat is die ene broek vinden, die lekker zit en je figuur mooi doet uitkomen. Waardoor je straalt en je mooi voelt.

Ik hoop dat jij je zo voelt!

Liefs, Geralda

Heeft deze blog je een inzicht gegeven? Leuk als je me het laat weten!

Plaats een reactie