Sjaak

In mijn studententijd gingen we graag naar een speciaal tapas restaurant in een van de werfkelders aan de grachten van Utrecht. Voor het eten en de gezelligheid. Maar ook voor Sjaak. Sjaak werkte niet standaard in het restaurant, hij kwam op bestelling. Voordat je fantasie met je op de loop gaat, Sjaak was een handlezer. 😊

Ondanks dat ik mezelf toen vrij open minded zou noemen en me bewust was dat niet alles te verklaren is, nam ik het niet zo serieus. Ik vond het vooral grappig. Toch vond ik het eerlijk gezegd ook ietsje spannend, want wat als het echt is of stel dat hij iets naars zou vertellen. Op één van die avonden las hij mijn hand. Hij zei wat dingetjes die ik allang ben vergeten. Maar hij zei ook dat ik leiderskwaliteiten had en een bedrijf zou leiden.

Ik moest daar hard om lachen. Ik zag mezelf totaal niet zo. Er was geen enkele aanwijzing dat ik iets van die ambitie had. Ik wilde gewoon in de revalidatie werken als fysiotherapeut.

Van de week moest ik opeens aan Sjaak denken en dat hij toch maar mooi gelijk heeft gehad. Misschien zag hij het in de lijnen van mijn hand. Misschien had hij een sterk ontwikkelde mensenkennis waardoor hij kwaliteiten in me zag waar ik zelf nog niet bij kon.

Wat ik nooit gedacht had is dat ik het zo leuk vindt om mijn eigen praktijk te hebben. Het belangrijkste is dat ik vrouwen mag begeleiden naar meer rust in hun hoofd in afstemming met hun energieke kant zodat het er allebei kan zijn. Ik geniet er ook van omdat het mezelf uitdaagt. Het vraagt persoonlijke groei van me en uit mijn comfortzone stappen.

Zoals mijn coach zegt; wie moet je worden om dat te kunnen doen wat jij het allerliefste doet en op een manier zoals jij dat graag wil? De groei om diegene te zijn die haar dromen waar maakt, vind ik ontzettend leuk. Dat uit mijn comfortzone stappen wat minder.

Als ik veel vrouwen wil helpen, moeten ze wel weten dat ik er ben en zichtbaar zijn. Niet alleen bij mijn inner crowd, maar bijvoorbeeld ook online en op video. Ik kan je zeggen, dat is er wel buiten hoor. (Wil je me daar bij helpen; steek me een hart onder de riem en volg me op insta geralda.kooi 😊)

Anderen kunnen vaak kwaliteiten in je zien, die voor jezelf nog onzichtbaar zijn of die je zelf heel gewoon vindt. Vaak zeg je dan zo ben ik niet of maak je het kleiner. Andere kwaliteiten staan meer op de voorgrond. Soms zelfs zo dat er geen ruimte is om kwaliteiten die anderen wel zien (verder) te ontwikkelen. Best jammer, want daarmee ontzeg jij jezelf ook wat.

Vraag jezelf eens af waar hou ik me zelf tegen of in. Wie moet ik worden om mijn dromen waar te maken; wat mag ik leren of een beetje buiten mijn comfortzone stappen? Wil je het met me delen?

Liefs, Geralda

Plaats een reactie