Stap jij naar voren of naar achteren?

De eerste keer dat ik over bold moves hoorde was tijdens een training leven met pijn. In eerste instantie bedoeld als programma voor mensen met chronische pijn en vermoeidheid, maar ik ontdekte al gauw dat het over levenskunst ging. Leven met (oude) pijn, fysieke pijn, mentale pijn, met pijnlijke gebeurtenissen en hoe doe je dat. Dat geldt in principe voor mij, voor jou, voor ons allemaal.

Inmiddels weet ik dat letterlijk ieder huisje zijn kruisje heeft. De een groter en meer dan de ander, maar ieder heeft zo zijn eigen innerlijke demonen en monsters te overwinnen. Angsten, ervaringen, aannames, overtuigingen die je gevormd hebben tot wie je bent. Deels met een grote kwaliteit in zich en vaak deels waardoor je tegengehouden wordt. Soms zelfs gevangen voelt.

De bold move gaat over een uitdagende stap die je maakt en past bij jouw innige wens of droom. Door die stap te zetten komt je steeds een stukje dichter bij de realisatie van die wens of droom. Bold, omdat je er moed voor nodig hebt. Acties die je fluitend met twee vingers in je neus maakt, brengen je niet dichter bij de droom als werkelijkheid. Een actie die je een beetje bibberende knieën geeft, waar je het warm van krijgt, die dus een tikkeltje uitdagend is, die wel! Dat zorgt namelijk voor persoonlijke groei en brengt een stukje van de realisatie van je droom.

Je hoeft er niet gelijk voor te bungee jumpen. Het is een stap net buiten je comfort zone, waarbij je ongemak voelt. En tegelijk diep van binnen weet dat het je verder brengt. Een kleine overwinning op jezelf, waardoor je groter en sterker groeit in je zijn. Het geeft je zo’n goed gevoel, excuses vallen weg en je beweegt om de denkbeeldige beren op de weg heen. Je ziet mogelijkheden in plaats van beperkingen en voelt een bekrachtigende energie. Het gevoel dat jij dat zelf hebt gedaan is onbeschrijfelijk lekker. Je kiest ervoor om te léven in plaats van te overleven.

Ik heb weer eentje gezet. Wat voelt dat goed en eerlijk, ik ben best trots op mezelf dat ik het heb aangedurfd. Ik zit nu letterlijk te stuiteren en bruisen van energie. Gek genoeg met een diepe rust van binnen. Ik zie mogelijkheden die ik een paar weken geleden niet zag. Het maakt me ongelofelijk blij en dankbaar. Dat gun ik jou ook.

Ik weet dat ik jou een stukje dichterbij jouw droom kan helpen. Misschien door eerst je te helpen minder last te hebben van het aanstaan, dat beter te kunnen reguleren, om daarna je droom of wens werkelijkheid te laten worden. Ik laat je voelen hoe rust in je hoofd en in je lijf ook al weer is, hoe je daar zelf voor kunt zorgen. Hoe je weer energie hebt en vooral kunt genieten. Dit doen we samen, jij en ik.

Misschien door je jouw stapje buiten je comfort zone te laten zien. Te ontdekken wat je daarin tegen houdt en hoe je dat kunt tackelen. Wat je los mag laten en vooral wat jij je mag toe eigenen, zodat je ook dat gevoel hebt wat ik nu heb. Energie, blijheid en mogelijkheden zien.  Dit doen we in de workshop van 17 november. Je vindt alle informatie op https://www.geraldakooi.nl/je-kind-als-spiegel

Wil je er meer over weten, wil je dat ik met meedenk? Met alle liefde! Stuur me een berichtje.

Heb een heerlijke dag.

Liefs, Geralda

Merk je dat je snel met je gedachten mee gaat en al die actie niet zo makkelijk stopt. Dan heb ik iets leuks voor je. Het heeft te maken met die kleine gorilla’s in je huis die de boel ook op stelten kunnen zetten. In de workshop je kind als spiegel maken we gebruik van wat ze nou eigenlijk willen zeggen en draaien dat om naar hoe het je kan helpen wel die rust in je hoofd te krijgen. In een middag erachter komen waardoor je steeds  dezelfde strijd met jezelf en vaak ook met je kind voert. Vooral hoe je dat blijvend kan stoppen. Zodat je meer in het moment kan zijn, meer energie hebt en vooral meer rust. Het is met een kleine groep gelijkgestemde moeders op donderdag middag 17 november. Wil jij je aanmelden of meer weten, kijk dan even de pagina Kom Ervaren. 

Heb je nog vragen of wil je even sparren of het jou kan helpen, ik denk graag even met je mee. Stuur me een berichtje. Geralda@geraldkooi.nl

Plaats een reactie