Start je dag met een hartje

Ik ben bij een bijeenkomst over stress. Altijd leuk om iemand anders te horen vertellen over het onderwerp dat mij zo nauw aan het hart ligt. Ik hoor niets nieuws over de inhoud, maar ik geniet ervan hoe anders het wordt verteld en krijg tegelijk ideeën over hoe ik het in mijn workshops (nog) beter kan overbrengen.

Tijdens het rondje tips aan elkaar hoor ik namelijk een paar genoemd worden die bij mij wat naar de achtergrond zijn geraakt. Een mooi voorbeeld van dat je het wel kan weten, maar niet altijd doet… Herhaling is belangrijk, je hoort telkens er iets anders in wat je verder helpt. Dat geldt ook voor verminderen van stress, meer energie krijgen en relaxter zijn.

Een van de mooiste tips vond ik om de dag starten met een hartje. En dat past perfect bij mijn blog van vorige week over je to do lijst. Op je to do lijst zet je namelijk ook dingen die goed voor jou zijn ten aanzien van je gezondheid, vreugde en ontspanning. En juist die dingen krijgen een hartje.

Start je de dag met een van de items met een hartje  van je lijst dan kan jij je voorstellen dat je de dag heel anders begint. Het voed je, helpt je verder en geeft je een goed gevoel. Dat neem je mee de dag in.

Je gaat heel anders de dag in als je start met het beantwoorden van je mail, te lang scrollen of iets waar je een hekel aan hebt. Het zuigt alle energie weg toch? Bij mij wel in ieder geval.

Het hoeft niet iets groots te zijn als een hele yoga sessie of lange meditatie. Je kan ook in je bed al starten met 3x (of nog beter 8x) rustig in en langer uitademen. Voelen waar je dankbaar voor bent of opschrijven wat je intentie is voor de dag. In plaats van je bed uit springen en met je hoofd al beneden zijn. Opgefokt, omdat je op tijd moet komen.

Zet de wekker 5 minuutjes eerder. Rek en strek een beetje, maak je lichaam wakker voor de dag. Begin met glas warm water (of thee of koffie) en drink het in rust op. Kleine dingen maken al een groot verschil.

Ik ga zelf altijd eerder mijn bed uit, omdat ik het heel fijn vindt om even alleen te zijn voordat het hele huis wakker is. Ik loop ook in de vroegte een rondje met de hond, heerlijk.

Ik heb een heerlijke meditatie opgenomen die je helpt om de dag lichter te beginnen (en te eindigen), mocht je willen ontvangen stuur me dan even een mailtje. Krijg je het in je inbox.

Start de dag met een hartje. Hoe mooi!

Ik wil je ook graag nog even wijzen op mijn workshop van volgende week vrijdag 19 april. Rust in je hoofd. Het is van 13:30-17:00. Je leert hoe je van overprikkeling naar ontspanning komt, dag kan zeggen tegen dat korte lontje en kan genieten zonder dat gehaaste gevoel. Voor slechts 27 euro. Eerdere workshops werden met achten en negens beoordeeld. Of zoals een deelneemster zei:

Het is echt de moeite waard geweest. Geralda geeft de workshop op haar eigen open manier en haar enthousiasme is heerlijk.
Heel laagdrempelig maar zeker kundig. Het was voor mij een ochtend van herkenning, inzicht en een traan op momenten dat er bij mij een kwartje (2 euro munt) viel. Ik ben naar huis gegaan met echt een beter inzicht in mijn eigen lijf en leven.

en een reactie van een andere deelneemster:

Geralda nam mooi de tijd, straalde rust uit en had hele mooie oefeningen die mij veel inzichten hebben gegeven. 

Ik zal dit elke vrouw aanraden.

 Misschien ken je iemand voor die dit heel helpend zou zijn. Deel het gerust! Om kom gezellig samen!

aar door! 😊

Liefs, Geralda

De workshop Rust in je hoofd en ontspanning in je lijf is op vrijdagmiddag 19 april van 13:30-17:00. Ik laat je zien waarom het nu niet lukt, ondanks dat je alle goede dingen doet en vaak wel weet wat nodig is. Ik geef praktische effectieve tips die je gelijk kunt toepassen en leer je bewezen helpende vaardigheden. En ik laat je ervaren wat jij nodig hebt om meer te kunnen genieten, zonder dat gejaagde gevoel of al die gedachten.  De investering is 27 euro, inclusief koffie en thee en een cadeautje waar je na de workshop nog veel aan zult hebben. Wil jij ook van overprikkeld naar ontspannen? Doe dan mee!

Plaats een reactie