Stel jij de vervolgvraag?

Waar wil je naar toe lopen? Wat je wil je doen als je weer zelfstandig kan lopen?

Als fysiotherapeut vroeg ik altijd door als mensen aangaven te willen leren lopen. Op zich logisch en invoelbaar dat je wil leren lopen als je het niet lukt of niet zo goed gaat (en even los van de oorzaak). Echter, wil de een graag weer een uur met zijn hond lopen, de ander wil lopend naar de supermarkt en weer een ander denkt aan het Pieterpad.

We lopen ergens naar toe, om iets te doen. Er zit een doel aan het lopen. Dat kan ook het wandelen zijn om je hoofd leeg te maken of te genieten van de natuur. Je kan je voorstellen dat de focus van de therapie verschillend is. Bovendien zijn er andere vaardigheden nodig bij het lopen met de hond en bij het Pieterpad lopen. Het doel heeft ook invloed op het eventueel inzetten van een hulpmiddel en het soort hulpmiddel.

Zo werkt het ook met rust in je hoofd. Het lijkt voor de hand liggend wat daar mee bedoeld wordt, echter voor iedereen is dit verschillend. De een wil overzicht en helderheid om makkelijker beslissingen te kunnen nemen, de ander wil minder gezeur aan haar hoofd en meerdere keren heb ik van cliënten gehoord dat ze hun hoofd dan als een wijds stil bergmeer voor zich zien.

Stel jezelf de vervolgvraag. Wat doe je anders als jij rust in je hoofd hebt en welk verschil zou dat maken. Voor jezelf. Voor je gezin.

Weet je daar het antwoord op dan is het makkelijk om gerichte actie te ondernemen zodat eenvoudig helderheid, overzicht en kalmte krijgt. Als bonus stromen de creatieve ideeën binnen. Zonder dat je lamgeslagen wordt door de hoeveelheid er van. Je snapt dan ook waarom eerdere pogingen niet het gewenste resultaat hadden.

Welk verschil zou rust in je hoofd maken voor jou?

Liefs, Geralda

Wil je even kletsen over hoe je minder stress krijgt en kan genieten zonder dat gejaagde gevoel? Stuur me een berichtje dan denk ik even met je mee.

Plaats een reactie