Vakantie blues

Je gaat het vanaf nu echt anders aanpakken. Maar dan ook écht. Niet meer zo mee laten slepen met alles wat moet. Je zelf niet gek laten maken. Meer genieten. Van de mooie kleine dingen die je nu weer zo duidelijk voelt, van je kind, met vriendinnen afspreken. Gewoon relaxter.

Heb jij dat ook zo gevoeld de afgelopen vakantie? En als je eerlijk bent, heb je dit soort voornemens wel eens vaker gehad? Vol energie en vastberadenheid.

Hoe is het nu? School begint weer (of is al begonnen), werk waar zaken zijn blijven liggen, problemen die opgelost moeten worden, achterstallige mail. Halen en brengen sluipt er al weer in, laatste week kamp, trainingen, schoolspullen kopen, speelafspraakjes.

Even niets in de vakantie is netflixen en scrollen op je tijdlijn geworden.

Eigenlijk zijn het allemaal excuses.

Hoe vaak wijk jij (alweer) af van je eigen planning, zeg je ja ondanks dat het niet past of doe je het gewoon niet, zit je te lang op je telefoon. Moet alles even of even snel gedaan worden, waardoor er steeds gejaagdheid is. Is de verleiding te groot om nog even (let op dat woord!) dat mailtje te sturen. Wil je teveel dingen in een dag proppen, zit je te lang achter je laptop in de avond.

Maak je verplichting en wat anderen vinden te groot en tegelijk loyaliteit naar jezelf te klein.

In de vakantie voel je veel duidelijker waar het voor jou om gaat. Waar jij van aangaat.

Thuis gekomen, maak je (te) weinig tijd om dat te voeden of laat jij je niet leiden door je eigen agenda en planning.

Want dan zou er geen tijdstress zijn, is je hoofd veel rustiger en de dag niet te kort. Is er meer balans tussen loyaal zijn naar anderen en naar jezelf. Dan ben je relaxter, is er meer ruimte voor genieten en aandacht voor wat belangrijk is. Dan doe je de dingen vanuit je hart. In plaats vanuit je hoofd.

Wat houd jou tegen waardoor het toch niet lukt om het écht anders te doen?

Op drie manieren kan ik je helpen dat het vanaf nu ook echt anders gaat: bij het antwoord op de hoe dan wel;

1.     Workshop Nazomer Zen vrijdag 8 september van 9:00-12:00. Leren en ervaren dat rust in je hoofd samen kan gaan met je energieke actieve kant. Het is voor de vrouw die moe wordt van haar eigen stroom van gedachten, haar korte lontje en te lange to do lijst. Die vrouw waarvan haar hoofd zegt dat het nog wel mee valt en ze tegelijk merkt dat er onrust is, gejaagdheid en maar half genieten. Of na de vakantie die kant alweer op gaat.
Tot 4 september voor jou als blog-lezeres: slechts 27 euro en als je met twee komt 22,50 pp. Inclusief koffie, thee en lekkers en een verrassing waar je nadien ook veel aan hebt.
2.     Individueel: ik help je ontspannen, leer je hoe je die rust behoudt als de druk oploopt, en hoe je voluit geniet zonder to do lijstjes in je hoofd. Doen en voelen als de moeder en vrouw die je in je hart bent. Dat geeft pas een rustig hoofd en ontspannen lijf. Met een gratis sessie kijken we of we een goede match zijn.
3.     Mijn gratis e-book met 5 écht goede tips waardoor je wel die rust in je hoofd krijgt, zonder dat jij je energieke zelf hoeft los te laten. Hoe dat juist samen kan gaan. Voor als je even de kat uit de boom wil kijken of het eerst zelluf wil doen.

Succes met opstarten na de vakantie!

Liefs, Geralda

P.S. Heb je hulp nodig maar vind je het niet in bovenstaande? Stuur me een reactie op deze mail, dan denk ik even met je mee wat bij jou past.

Plaats een reactie