Vakantie? Stress!

Heb jij dat nu ook? Als de dagen langer worden, de zon meer gaat schijnen en het lentegevoel er is, voelt het allemaal toch wat makkelijker en lekkerder. Net of de moetens minder zwaar wegen, je wat soepeler door de dag gaat en het luchtiger is.

En dan “opeens” is het juni, al weer bijna vakantie. Als je door je agenda bladert om een afspraak te maken, blijken de weekenden al aardig bezet te zijn. Het leek alsof er nog alle tijd was om het verjaardagsfeestje van je kind te plannen, maar dat valt tegen. Anderen lijken er ook last van te hebben, want er zijn opvallend veel verjaardagsfeestjes van vriendjes en klasgenootjes. Er moet nog van alles op school, de laatste training, soort van aangepast afscheid van de klas, team of de juf. En op je werk liggen er ook een aantal last minutes die echt af moeten voordat je out of office in kunt stellen.

Die laatste weken voor de vakantie zijn dan ineens niet meer zo luchtig. Als je het over ballen in de lucht houden hebt, dan is het jongleren deze weken. Zeker als je gelijk met volgepakte auto op pad gaat als de vakantie begint. Dan komen daar de was, de boodschappen, het schoonmaken en het inpakken (en niet alleen die koffer van jezelf). En al ga je wat later, dan nog stijgt de stress om het op tijd voor elkaar te krijgen.

Met als gevolg dat je de eerste dagen op vakantie echt moet bij komen. Je hebt je zo verheugd op eindelijk vrij, eindelijk niets. Vliegen de kids elkaar steeds in de haren. Zijn je reserves op, dat je al die ergerlijke dingen van je partner niet zo langs je kan laten glijden. Pas na een halve week kan je echt van de vakantie genieten.

Dat kan anders. Echt. In de 5 daagse Zomer Zen help ik je elke dag die pas op de plaats maken met een mediatie en een tip. Niet door de dagen heen haasten, maar het overzicht terug vinden en meer ontspannen naar je vakantie toeleven. Zodat er ook echt vakantie voorpret kan zijn.

Het start maandag 12 juli, 10 minuten per dag, 5 dagen lang, voor 15 euro. Geen “dat moet er ook nog bij”. Maar juist ruimte en lucht creëren, zodat je niet extra gestrest weg gaat.  Je kan het doen op jouw moment en de meditaties de hele zomer gebruiken. Op je luchtbed, hangmat of luie stoel.

Ga je gewoon relaxter op vakantie. Zodat je niet eerst bij hoeft te komen van al dat geregel, tassen inpakken, wassen op het laatste moment. En als je dan al op vakantie bent, helpt het je sneller zakken en loslaten.  Bovendien kun je het ook gebruiken bij thuis komst, als de was weer weg gewerkt moet worden. Om de vakanties vibes nog wat langer te voelen.

Doe je mee? Dan krijg je al vooraf twee extra tips. Die je niet alleen meteen kunt toepassen, maar die ook de helft van de stress voorkomt!  Geef je op door me te antwoorden op de mail. En als je nog iemand anders kent die de 5 daagse Zomer Zen goed kan gebruiken, geef het vooral door. Hoe meer ontspanning, hoe beter 😊

Geralda

Plaats een reactie