Veranderen is geen vies woord

Gisteren was het volle maan. Heb je het toevallig gezien? Altijd een mooi beeld aan de donkere avondhemel. In het licht zag ik een paar wolkenslierten langs drijven. Dan denk ik toch aan het beeld van een heks op een bezem die voor de maan langs zweeft.

Vrouwen die destijds van hekserij werden beticht wisten al dat de maan staat voor vrouwelijke, krachtige energie. Misschien voel jij je deze dagen krachtig en ambitieus. Het zou ook kunnen dat jij je meer onrustig voelt en slechter slaapt. Of heb je juist meer strijd met je kind of je partner? De maanenergie zorgt voor intense gedachten en emoties, waardoor makkelijker spanningen kunnen ontstaan. Vrouwen die met de maan leven weten dat dit ook de tijd is om knopen door te hakken, er voor gaan, los te laten en je niet mee te laten slepen in conflicten.

Het is de tijd van transformatie. En transformatie is verandering. Maar waarom zou je veranderen als je tevreden bent met hoe het gaat? Als je het wel lekker vindt om veel dingen tegelijk te doen en de lat een beetje hoog te hebben. Een dynamisch gevuld leven. Niks mis mee en heerlijk van genieten!

Tenzij jij je aan het einde van de dag afgedraaid voelt, te weinig energie over houdt om datgene te doen wat jij graag wilt doen. Te snel aangebrand op een opmerking reageert of iets te fel bent als het niet gaat zoals je wil. Misschien ligt die lat dan ietsje te hoog waardoor het altijd buiten bereik is en frustraties oproept. Of moet jij je aandacht over teveel zaken verdelen en heb je eigenlijk geen voldaan gevoel, want je bent overal maar half bij.

Die onrust die je van binnen voelt kan ook komen doordat je ergens voelt dat het tijd is om los te laten wat niet langer goed voor je is. Om zaken af te ronden, zodat je verder kunt. Iets met sluitende ramen en deuren die openen.

Herken je er iets in? Als je voelt dat je niet zo happy bent als je de buitenwereld doet geloven, is het misschien toch tijd voor verandering. Veranderen is alleen mogelijk als er een noodzaak is. Die noodzaak voel jij van binnen. Omdat je een verlangen voelt naar meer harmonie, lichter leven, energie, liefde of ….

Veranderen is geen vies woord. Je hoeft niet radicaal iets te veranderen, een ander persoon te worden of eerst een cursus te volgen. Veranderen is ook je bewust worden wanneer je teveel gas geeft, je voor te stellen hoe fijn het zou zijn als je een moeten los kan laten of de tijd neemt voor je kopje thee. Je merkt dan dat je het gaspedaal kan gebruiken om je snelheid te reguleren. Soms iets harder en soms een beetje cruisen.

Iets loslaten wat van waarde voor je was, gaat gepaard met emotie. Daardoor weet je ook weer waarom het waardevol voor je was. De waarde ervan voelen, dankbaar voor wat het je gebracht heeft, maakt het makkelijker om te aanvaarden dat het je nu, op deze manier, niet meer dient.

Het is een actief proces, dat loslaten. Met je hoofd krijg je de bewustwording en het inzicht. Met je lijf laat je het werkelijk los en met je hart voel je de verbinding tussen wat was en je verlangen naar het nieuwe. Daardoor wordt de kern van datgene wat je loslaat, geüpgraded naar een 2.0 versie en kun je de kwaliteit ervan gebruiken in het realiseren van je verlangen.

Dus als jij iemand bent die zorgzaam is en je merkt dat al dat zorgen (voor de ander😊) te beklemmend is geworden, dan is in de 2.0 versie je zorgzame kant in balans tussen zorgen voor de ander én voor jezelf. Je kan namelijk heel goed zorgen en dat ga je inzetten om te leren hoe je óók goed voor jezelf kan zorgen. En gaat de ander niet altijd voor ten koste van jezelf zoals eerder. Snap je?

Merk je onrust en slaap je slechter deze dagen? Heb je meer strijd? Tijd om in actie te komen! De maan heeft je dit keer niet in slaap gesust, maar juist wakker geschud. Wakker voor de noodzaak om (nog ietsje meer) te veranderen, los te laten en je innerlijke drive te voelen, om je verlangen werkelijkheid te laten worden.

Geralda

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het loslaten? Ik help je graag op weg met een kennismakingssessie, aanmelden kan hier of mijn e-book met 5 tips om uit de strijd met je kind te blijven. Allebei gratis.

 

Plaats een reactie