Vrijheid

Hoe moeilijk vind jij het om nee te zeggen? Hoe vaak zeg je Ja, terwijl je gehele lichaam Nee schreeuwt? Hoe vaak praat je jouw “Ja” goed, door tegen je zelf te zeggen dat het maar een kleine moeite is?

Hoe komt het dat we onszelf waardevol kunnen vinden en tegelijk op dat moment zo weinig waarde aan ons gevoel geven dat we wat we zelf willen aan de kant schuiven. Pas later het besef komt, dat het teveel was of dat je het eigenlijk niet wilde? Je leest over authenticiteit, volgen van je hart, trouw zijn aan jezelf en daar sta je achter, maar waarom is het zo moeilijk om dat toe te passen?

Soms ontkom je er niet aan om iets te doen, wat je liever niet wilt doen. Het is ook niet erg en kan zelfs veel voldoening geven, om iets voor de ander te doen, ook al hoeft het voor jou niet. Waar ik het nu over heb, zijn de terugkerende patronen van over je grenzen (laten) gaan. Doordat je niet durft te kiezen voor wat je wél wilt en niet wilt.

Het meest waardevol is onze tijd. Dan kun je die beter zo invullen met dat waar je enthousiast van wordt, je hart blij wordt en je energie van krijgt, toch? Wil je dan niet liever iets doen wat je voedt, inspireert, heelt of voldoening geeft?

Leer het verschil voelen tussen wat een Ja met je lijf doet en wat een Nee. En dat je vervolgens kiest! Dat je dus ook Ja kan zeggen op iets wat je eigenlijk niet wilt, maar om redenen toch doet.

Even de  tijd te nemen om te voelen wat het doet met je lijf. Zo leer je steeds beter je grenzen kennen en deze te respecteren.

We vieren de vrijheid. Dat gaat ook om de vrijheid bij jou van binnen. Door je eigen grenzen te respecteren en die van de ander.

Liefs, Geralda

Plaats een reactie