Wat wil jij het liefst?

Wat wil je het liefst?

Dat vroeg ik tijdens de workshop afgelopen week. Driekwart van de vrouwen vind het moeilijk om hier antwoord op te geven. De rest weet het wel, maar vind het lastig om er wat mee te doen.

Het is een vraag die ik vaker stel, want het antwoord is je richtingaanwijzer. Weet je geen antwoord te geven,  waar baseer je dan je keuzes op?

Op wat je hoofd je vertelt. Je overtuigingen en ideeën van anderen. “Als de zon meer gaat schijnen, wordt het makkelijker. Straks als het lente/langer licht/rustiger is dan kan ik meer naar buiten. Ik heb al zoveel gedaan. Ik moet ook eens tevreden zijn.” Herkenbaar?

Echter, dat wat je hoofd je vertelt is gericht op jou in de comfortzone te houden. Dat wat je kent. En niet per se wat je diep van binnen graag zou willen.

Besef je wel hoeveel moeilijker het is om nee te zeggen als je niet goed weet wat je wil of durft er voor te gaan staan? Ja zeggen voelt dan als een soort spagaat en levert extra onrust op. Er is een altijd een maar…

Voelen wat je wil kan ook onrust geven. Je kan het niet niet meer weten, maar hoe je het gaat doen is niet altijd gelijk kristalclear. Het kan bovendien lastig zijn om er voor te gaan staan dat dit is wat jij graag wil, voelt of bent. Die ruimte innemen ben je misschien niet gewend. Anderen kunnen er iets van vinden en wat als ze een andere mening hebben of erger. De angst voor afwijzing is voor ons vrouwen een van de grootste angsten.

Je komt niet achter wat je het liefste wil door meer te gaan denken. Je kan wel manieren verzinnen hoe je het gaat aanpakken als je het wel weet, maar er blijft dan een gevoel van onrust, schuld of half leven. Omdat de reden waarom het eerder niet lukt je nog niet hebt losgelaten in je lijf. En er is nog onvoldoende stevigheid binnenin jou om te blijven vertrouwen op jouw eigen kompas. Daar kan ik je bij helpen als je wil.

Dus als je echt geen last meer wil hebben van die onrust, dat gejaagde, het piekeren, de twijfels en minder hoofdpijn/last van je buik/ vermoeidheid; de route is via je lijf. Voelen wat je wil. Leren voelen hoe je bij jezelf kunt blijven als anderen er iets van vinden. Jezelf ok vinden met waar je bent en wie je bent.  

Dat is dus iets anders dan dat je tot nu toe hebt gedaan. Dat levert ook een beetje spanning op, want het is nieuw. Het is tegelijk voelen dat je wil en niet wil. Dat blijft bij elke beslissing die er toe doet. Het gaat erom naar welke stem luister je, die van je hoofd (en die wil in die comfortzone blijven) of gun jij jezelf meer en luister je naar dat stemmetje van verlangen binnenin?

Als je voelt dat het klopt, stuur me dan een berichtje. Je bent van harte welkom om even te sparren.

Liefs, Geralda

Je kan ook even laagdrempelig proeven door naar de workshop te komen op 5 april. Leer ik je de 5 stappen die je rust in je hoofd en ontspanning in je lijf geven.

De workshop Rus in je hoofd is op vrijdagmiddag 5 april van 13:30-17:00. Ik laat je zien waarom het nu niet lukt, ondanks dat je alle goede dingen doet en vaak wel weet wat nodig is. Ik geef praktische effectieve tips die je gelijk kunt toepassen en leer je bewezen helpende vaardigheden. En ik laat je ervaren wat jij nodig hebt om meer te kunnen genieten, zonder dat gejaagde gevoel of al die gedachten. Het is een kleine groep in mijn praktijk, waarbij er meer gerichte aandacht is voor jou. Dat maakt dat deze niet gratis is, maar ik er een klein bedrag voor vraag. Omdat de zon schijnt en we daar allemaal erg naar uitkeken is de investering is 17 euro (ipv 27 euro), inclusief koffie en thee en een cadeautje waar je na de workshop nog veel aan zult hebben.

NIEUW!! Ik ga  weer met de groep Rust in Actie starten. 5 weken 1,5 uur per keer ervaren van rust en ontspanning. Je leert hoe je de 5 stappen in het dagelijks leven kan toepassen. Elke week staat een ander thema centraal: zo gaan we het hebben over focus en gedachten, grenzen, natuurlijk ontspanning en nog veel meer. We gaan vooral oefenen en een beetje praten. Lekker praktisch met diepgang. 😊

Ben je bij een van mijn workshop geweest afgelopen week of al eerder; dan is dit de praktische toepassing ervan. Heb je al eens een traject gedaan, dan zet dit de puntjes op de i waar je minder aan toe bent gekomen en het is een uitnodiging naar verdieping. Het is op vrijdagochtend van 9:00-10:30 en we beginnen op 12 april. Er is maar plek voor 6 personen. De investering hiervoor is 345 euro omdat je mijn inspirerende blogs leest (in plaats van 395 euro). En omdat het de eerste lente dag is krijg je er een extra individuele sessie van een uur met mij bij als jij je voor 23 maart aanmeldt. Twijfel je of dit wat voor jou is? Stuur me een mailtje, gewoon in reactie op deze mail, dan kletsen we even.

Plaats een reactie