Wel of niet doen

Soms weet je het gewoon. Dan hoef je er verder niet over na te denken. Je voelt wat je wil. En doet dat dan ook. Met overtuiging.

Vaker is het niet zo duidelijk. Is het lastig kiezen. Weet je eigenlijk niet zo goed wat je er zelf van vindt. Ben je een gevoelsmens, dan probeer je te voelen, maar ook daar kom je niet echt uit. En dan komt de angst.

Angst om te kiezen. Want stel je voor dat je het verkeerde kiest. Je hoofd gaat aan de haal met verzinnen hoe erg dat is, wat voor impact dat heeft op anderen, op jezelf. Dat wordt groter en groter.

Als je niet kunt kiezen dan ga je informatie verzamelen. Nadenken. Voors en tegens, in je hoofd, op papier. Kan jij jezelf helemaal in vastzetten. Denk je het stuk. En als je dan een idee hebt wat je gaat doen, dan zit je zo weer in de twijfel. Omdat je iets over het tegenovergestelde hebt gehoord of gelezen en dat klinkt ook best logisch. En hup; twijfel.  Hoe meer twijfel, hoe harder je zoekt naar controle. Hoe meer controle je wil.

Je praat erover, zoekt bevestiging bij anderen. Het helpt je iets, maar niet echt veel verder. Je probeert te voelen wat je moet doen. Je zoekt meer informatie. Zoveel dat je het helemaal niet meer weet. Gelukkig is daar het leven van alledag. Door kinderen, werk, familie en alles wat er van je gevraagd wordt, kun je het beslissen uitstellen. Je stopt het gewoon weg. Tot er naar je beslissing wordt gevraagd of de tijd begint te dringen. Begint het gewoon weer opnieuw, maar dan een tikkie erger.

Wat we vaak vergeten is ons lijf. Je lijf heeft de antwoorden. Daar waar je hoofd niet bij kan. Door te zakken in je lijf, voel jij je lijf reageren. Heb je contact met jezelf en kom je tot rust. In die stilte en ontspanning wordt kristalhelder wat jouw antwoord is. Dan komt je hoofd en je gevoel samen. Dat is wat ik doe: rust in hoofd en lijf, zodat ze weer als geheel samenwerken. Dan weet je weer wat jij wilt en je voelt je daar heel stevig in. Dan is kiezen geen probleem meer.

Soms moete je daarbij even geholpen worden om het weer te kunnen voelen, om je hoofd wat zachter te zetten. Om te kunnen onderscheiden wat BS is en wat puur is.

Weet je wel hoeveel lichter je hoofd voelt en hoeveel ruimer je lijf? Niet kunnen kiezen slurpt energie. Terwijl ons lijf zo makkelijk voor handen is om antwoorden te vinden. Je hoeft niet alleen te beslissen met je hoofd of alleen op je gevoel. Samen is er geen ruimte voor twijfel. In contact met je lijf, is er dat weten. Dan is het duidelijk en volkomen goed.

Heb jij last van keuzestress? Dat je niet eens goed kunt beslissen wat je als eerste of als laatste moet doen? Omdat je hoofd maar door gaat en jij dus ook met doen en nog meer doen? Heb je steeds het gevoel achter de feiten aan te lopen? En wil je rust, eenvoud en vooral bijkomen, dus stel je het uit tot na de vakantie? Net alsof het zomaar oplost en je het dan wel weet. Grote kans van niet. Erger nog, je kan aan het einde van de vakantie al weer tegenop zien dat je moet gaan beginnen.

Waarom niet zorgen dat je relaxter op vakantie gaat? Zodat je niet eerst een paar dagen van de vakantie hoeft bij te komen. En na de vakantie rustig kan opstarten, omdat je al stappen hebt gezet om niet weer in die valkuil van je hoofd te stappen. Ik help je graag bij die stappen. Zet jij dan de eerste stap voor een gratis telefonische sessie.?

Stel het niet uit, maak het niet kleiner. Anders verandert er niks. Het kan! Het relaxte gevoel behouden ook lang nadat je de vakantiewas hebt weggewerkt, je weer aan het werk bent en de scholen zijn begonnen.

Succes met de laatste drukken weken voor de vakantie. Vergeet niet tussendoor even bewust een paar keer dieper te ademen en rustig je thee te drinken. 😊

Liefs, Geralda

En als het beter voor je voelt, kunnen we ook je vakantie even bellen. Zet dan nu de eerste stap door contact met me te zoeken, maken we een telefonische afspraak voor na de vakantie. Zit je nergens aan vast, maar ga je toch lekkerder op vakantie.

Plaats een reactie