Welke kies jij?

Diepe zucht. Goh, zegt ze, daar heb ik helemaal niet bij stil gestaan. Ik heb gedacht aan wat ik belangrijk vindt om voor de ander te doen en niet aan wat ik belangrijk vind voor mij. We zitten met een groep vrouwen en doen een oefening die je duidelijk maakt wat je (kern)waarden zijn. Datgene wat je no-matter-what belangrijk vindt, wat je innerlijke vuur doet oplaaien.

Zorgzaamheid noemde ze als eerste, een mooie kernwaarde. Ik vroeg mijn cliënte of ze net zo zorgzaam voor zichzelf is als voor anderen. Mijn cliënte zag voorheen alleen de kant van zorgzaam zijn voor de ander. Elke waarde heeft twee kanten, voor de ander en voor jezelf. Beide zijn belangrijk voor een vervuld leven. Vroeg of laat loopt het spaak als je aandacht teveel gericht is op zorgzaam zijn voor ander en te weinig op jezelf. Andersom trouwens ook, al hebben vrouwen daar niet zo snel last van 😊.

Je kernwaarden geven je leven richting. Het volgen van die richting geeft voldoening, plezier en geluk. Het maakt dat je makkelijker keuzes kan maken en grenzen kan aangeven. Het is een beetje je navigatiesysteem waardoor je weet dat je niet verdwaald of enorm omrijdt. Het is geen doel wat je kan afvinken. Het is als een liefdevolle relatie waar je energie, tijd en verbinding in moet blijven investeren, anders droogt het op.

Ik zie vaak dat cliënten die vinden dat ze niet mogen zeuren (want ze hebben toch alles), te weinig zicht hebben op hun kernwaarden of niet beide kanten van die waarden in balans leven. Net als vrouwen die steeds een onrust voelen, terwijl ze het prima voor elkaar hebben en daar het liefste volop van willen genieten.

Dat heeft niks te maken met verwend zijn of niet dankbaar genoeg. Dat heeft alles te maken met dat je jezelf mag gunnen een diep vervuld, gelukkig en liefdevol leven te leiden. Let op, niet overleven en doorzetten. Maar blij en vrijuit léven. Er is een ongetemd stukje dat naar buiten wil, geleefd wil worden.  Een speciaal deel van jou dat te maken heeft met wat je te brengen hebt in de wereld en waar je intens blij van wordt.

Ben jij ook vaker aan het overleven dan leven, ga weer in de richting van je kernwaarden. Sta er even bij stil, stel ze opnieuw en ga op pad.

Weet dat je me altijd vrijblijvend kan vragen om je op weg te helpen als je ze niet zo goed weet of te vaak de richting kwijt bent.

Liefs, Geralda

In het webinar van overprikkeling naar ontspanning op donderdag 22 februari neem ik je mee in de essentiële stappen om van overleven naar leven te gaan.

Ik ga het hebben over het tot rust brengen van je zenuwstelsel en je lijf, omgaan met gedachten en je brein en hoe je ontspannen kan blijven in het drukke dagelijkse leven. Natuurlijk ga ik ook dieper in op kernwaarden en hun invloed op een vervuld, gelukkig leven. Het is van 9:30 tot 10:30 en je kan het lekker volgen in je joggingbroek op je eigen bank. Het is gratis en inclusief een self-care e-journal. Je kan je opgeven door me een mailtje te sturen.

In de offline workshop Je kind als spiegel op vrijdagmiddag 1 maart van 13:30-17:00 doen we het net even anders. Hierin ontdek je wat je kind jou spiegelt door zijn of haar gedrag, vanuit liefde voor jou. Hoe dat weten je helpt om van overleven naar voluit leven te gaan. Hoe kernwaarden hierbij passen en hoe je dat gelijk kan gebruiken. Je kind fluistert als het ware een boodschap voor jou, over je minder geleefde kwaliteiten, wat je ten diepste wil en de behoefte van je kind. Hierdoor kan jij je kind beter helpen.

Het is in een kleine groep van maximaal 6 vrouwen, inclusief werkboek met alle informatie. Je kan het daardoor altijd weer gebruiken. Tenslotte kent elke ontwikkelingsfase zo zijn uitdagingen. De investering voor deze workshop is 47 euro. Meld jij je vandaag aan dan krijg je er een gratis feedback sessie na twee weken bij. Hoe je na afloop naar huis gaat is van onschatbare waarde. Meld jij je aan met je vriendin, zus of buurvrouw, dan krijg jullie een leuke korting samen. Stuur me dan een mailtje.op 

Plaats een reactie