Ben je klaar met dat aanstaan voor alles en iedereen, behalve voor jezelf?

Genoeg van dat overvolle hoofd, spanning in je lijf en het korte lontje?

Minder twijfelen en piekeren? Meer levenslust en genieten? 

Herken je dit?

Hulp vragen is soms een dingetje, maar het is vaak nog lastiger het jezelf gunnen dat je hulp mag hebben. Juist door je te laten helpen, kun je meer betekenen voor anderen.

We weten allemaal wel dat hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je er voor de ander kan zijn. En dat langdurige stress slecht is voor je lijf en je gezondheid. Maar weten is nog geen doen. Anders had je het allang gedaan. Het weten in je hoofd is niet genoeg en meer oplossingen verzinnen helpt ook niet. Je hebt je lijf nodig. Om los te laten wat je niet meer nodig hebt en je eigen stevigheid weer te voelen. Zodat je bij je zelf kan blijven als er van alle kanten aan je getrokken wordt.

Het is niet moeilijk en het is ook geen quick fix. Het is iets wat je niet alleen kan, omdat het te maken heeft met blinde vlekken. Om die te zien en los te laten heb je hulp nodig. Dat steuntje in de rug, waardoor het wel lukt!

Beeld je eens in hoe het zou zijn voor je als:

Voor de aanpassers, de controlezoekers en de hoofdtypes

Ik laat je weer ontspanning in je lijf voelen en rust in je hoofd ervaren. Zodat je weer kan voelen wat jij belangrijk vindt en jij daar je energie op kan richten.  Kortom, ik help jou de vrouw te zijn die jij van binnen bent.  

Je kan  het continue aanstaan heul lang volhouden en je gevoel daarover wegstoppen. Maar ten koste van wat? Uitputting van je lijf?  Achteraf spijt dat je niet de vrouw (en moeder) was die je wil zijn? Is dat het je waard? 

Of wil je het graag anders en kan je dat steuntje in de rug wel gebruiken. Die kleine drempel  overgaan, levert je zoveel meer op! Ik heb het zelf ervaren en ik zie het dagelijks in mijn praktijk.

VAN GEJAAGD NAAR GENIETEN: MINDER STRESS, MEER PLEZIER

De eerste sessies zijn kort op elkaar. Daarna zit er meer tijd tussen, zodat je lichaam de ontspannen balans maximaal op kan pakken en jij je steeds vrijer jezelf voelt. Het gehele traject duurt ongeveer 16 weken.  

Je investering in je eigen geluk en welzijn is 997 euro. Je mag het ook in gedeelten voldoen.

Nadat we samen aan de slag zijn gegaan;

Spreekt het je aan?       Ja Dat Wil Ik Ook 

Heb je vragen of wil je meer weten hoe ik je kan helpen? Stel gerust je vraag. Ik denk graag met je mee. 

Je bent uitgenodigd voor een gratis zoomsessie van 30 minuten met minimaal 2 waardevolle tips die je gelijk kunt toepassen.

Ja graag even bellen!

Niet meer uitstellen, doen! Er is altijd wat en er komt geen beter moment! Jij hebt de regie over je eigen energie en jij kan het verschil maken voor jezelf, voor je gezin. 

Lekker in je vel; voelen, denken én doen.

Meld je  aan voor regelmatige inspiratietips  voor leven vanuit je hart.  Je ontvangt dan ook mijn gratis e-book  Rust in je hoofd, lekker in je lijf. In 5 stappen naar minder strijd met je zelf. Zodat jij voluit aan kan gaan voor waar jij blij van wordt en uitstaan wanneer je wil. 

Tot slot. Dit traject is niet voor iedereen. Het vraagt namelijk iets van je. Voor mij is het belangrijk dat ik je ook echt verder kan helpen. Zo niet dan geef ik je opties wat of wie beter bij je zou passen of kan helpen. Vandaar dat we eerst een zoom of bel gesprek hebben, waarin ik je ook al een paar tips kan geven en jij al je vragen kan stellen.

Veel gestelde vragen:

Moet het een traject zijn?

Ik doe niet aan een quick fix. Die gejaagdheid, spanning en dat korte lontje zijn er ook niet in één keer gekomen.  Het heeft tijd nodig om de spanning en alertheid los te kunnen laten, alles te verwerken. Daarnaast kan het de kussens eerst een beetje opschudden, voordat het  beter gaat. Een proces wat er bij hoort. Een traject biedt zoveel meer dan alleen een aantal losse sessies, we werken naar jouw gewenste doel toe. Op een duurzame manier.

Het is een commitment aan jezelf.  Het jezelf  gunnen. Als je gewend bent om iedereen voor te laten gaan, voelt het onwennig om jezelf meer op de voorgrond te zetten. Je kent het principe van het zuurstof masker in het vliegtuig? Dat geldt hier ook.

Wat is de basis van wat je doet?

De basis van mijn begeleiding is je lijf als geheel en je zenuwstelsel helpen ontspannen, zodat alles wat je niet meer nodig hebt aan spanning en onverwerkte emoties kan loslaten of een plek geven. Ik gebruik daarvoor onder andere (biodynamische) craniosacraaltherapie, dat is een zachte ontspanningsmethode waarbij middels aanraking (over je kleren heen)  je lichaam als geheel behandeld wordt. Tenslotte zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloed elkaar wederzijds.  Door de diepe ontspanning worden blokkades in het  bindweefsel verminderd. Deze blokkades kunnen hun oorsprong hebben in fysieke, emotionele of spirituele ervaringen of combinaties daarvan. Ik werk met het zelf herstellend vermogen dat in ieder mens zit.

Ik ben van huis uit psychosomatisch werkend fysiotherapeut en heb jarenlange ervaring in de revalidatie, onder andere met mensen met chronische pijn en vermoeidheid.  Naast individuele begeleiding, geef ik verschillende groepen die te maken hebben met het erkennen van lichaamssignalen, vergroten van (lichaams)bewustzijn, ontspanning, mindfulness en waardengericht leven. Daarnaast ben ik kindertolk en docent babymassage. Ik gebruik wat ik heb geleerd in de verschillende opleidingen, bij- en nascholingen, van het leven, in het werk en ervaring in het leven om jou te helpen het allerbeste resultaat te behalen.

Stel dat ik minder sessies nodig heb?

Je lichaam heeft tijd nodig om de ontspanning werkelijk toe te laten en daarin een nieuwe balans te hervinden als je gewend bent aan het steeds aanstaan. Bovendien vraagt het tijd en oefening in het opbouwen van vertrouwen in die hervonden ontspanning.  Uit ervaring blijkt dat 7 sessies echt nodig zijn om een goed resultaat te behalen. Mocht het zijn dat jij de uitzondering op de regel bent, dan gebruiken we de resterende sessie voor verdieping of terugvalpreventie. Vanzelfsprekend evalueren we tussendoor.

Stel dat ik meer sessies nodig heb?

Mocht je meer tijd nodig hebben, dan kan dat. Samen bespreken we wat het beste bij jou en je situatie past. Ook kunnen we een vervolg geven aan het eerste traject.

Ik doe al zoveel.

Dat is vast ook een van de redenen waardoor je op mijn site terecht bent gekomen. Vraag je eens af wat het je brengt, doe je de juiste dingen en zijn ze wel op jou afgestemd? Doe je zoveel omdat je denkt dat alles goed voor je is (en is dat ook zo?) of omdat je moeite hebt met keuzes maken en grenzen stellen? Als je nog niet bent waar je wil zijn, dan is het een goed idee om een gratis coach gesprek met me aan te vragen.

Ik heb al van alles gedaan, is dit dan nog wel iets voor mij?

Meestal juist. Je hebt gemerkt dat de eerdere dingen die je hebt gedaan je iets verder op weg hebben geholpen, maar je bent nog niet waar je wil zijn (anders las je dit niet toch). Bovendien heeft je lijf ook wat nodig en dat is eerder in bijna alle gevallen te weinig of niet aan bod geweest. Je lijf komt er altijd achteraan om dingen een plek te geven of los te laten. Twijfel je: we hebben altijd eerst een gesprek om te kijken of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. Daarin zal ik ook met je meedenken waar je beter terecht zou kunnen als mijn werkwijze en ik dat niet zijn.

Ik weet het eigenlijk wel

Mooi! Dan heb je al een lekkere voorsprong. Echter, weten is nog niet doen. Daarbij weten we vaak genoeg van wat gezond en goed is in het algemeen, maar vergeet je het toe te passen op jezelf. Zit je teveel in je hoofd het goede te doen, wat onvoldoende werkt. Je zit namelijk op de verkeerde plek de oplossing te zoeken en bent te weinig in je lijf, waardoor je het niet afgestemd krijgt op JOU. En even eerlijk, je weet dat het klopt want anders las je dit nu niet. Dus wat ga je DOEN? Niet meer van hetzelfde, want dat geeft je meer van hetzelfde. Vraag een gesprek met me aan en laten we onderzoeken of ik je verder kan helpen.

Ik heb geen tijd

Dan moet je het niet doen. Nee, serieus. Heb je geen tijd voor je eigen gezondheid, dan is dit niet het juiste programma voor jou. Het vraagt namelijk wel wat van je, naast onze afspraken. De (ervarings)opdrachten, bij jezelf stil staan, ontdekken waar je echt blij van wordt, je lijf die een nieuwe balans aan het vinden is, oefenen met grenzen vraagt nu eenmaal tijd. Je wordt niet gefikst in de sessies die we samen hebben. Je lijf heeft tijd nodig om een nieuwe balans te vinden en jij om hetgeen je ervaart en leert te verwerken en integreren. Dat betekent dat je soms meer tijd voor jezelf nodig hebt of dat je leert nee zeggen. Waarschijnlijk is dat precies waar je naar op zoek bent. Dus wil je er (enige) tijd voor maken, dan ben je van harte welkom!

Het is veel geld.

Jij bent de enige die kan beslissen hoeveel budget er is voor jouw gezondheid en geluk. Ik kijk er naar als investering in je eigen geluk en gezondheid.  Belangrijk bij de overweging om het wel of niet te doen zijn de volgende vragen; Wanneer is het voor jou geslaagd? Ben je tevreden als je 10% meer energie hebt of 40% minder hoofdpijn, meer het gevoel hebt te leven in plaats van overleven of niet meer aan de zijkant te staan of geniet zonder dat gejaagde gevoel? Wanneer is het voor jou de moeite waard?

Vraag je ook eens af wat de huidige situatie je kost, op korte en lange termijn. Aan plezier, energie, gezondheid, gezelligheid, ontspanning?

Twijfel je of het programma jou het resultaat geeft wat je voor ogen hebt? Vraag dan een gratis coachsessie aan en ik geef je daarin mijn eerlijke mening. Als we dit samen gaan doen, ben ik er. Helemaal. Ik help je het beste resultaat te verkrijgen.

Wordt het traject vergoed?

Nee. Ondanks dat ik aan alle voorwaarden voldoe, heb ik heel bewust en weloverwogen ervoor gekozen om het traject niet te laten vergoeden. Goed voor jezelf zorgen vraagt ook verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, jezelf prioriteit maken. Het jezelf waard vinden dat jij meer geluk en gezondheid mag ervaren. Dat is vaak een dingetje, iets wat we ook aankijken in het traject. Zie het als de eerste stap naar meer ruimte, rust en vrijheid. Als je beslissing afhangt of een deel vergoed wordt, leg je de beslissing voor jouw geluk en gezondheid bij een ander neer. Durf jij voor jezelf, jouw geluk en gezondheid te kiezen?

Voel je aan alles dat dit is wat je wil en wil je er oprecht voor gaan, maar is je bestedingsruimte echt te klein? Neem dan contact met me op, meestal zijn er oplossingen mogelijk.

Heb je een andere vraag?

Staat je vraag er niet bij? Mail me en dan kom ik er graag bij je op terug. Vaak nog dezelfde dag, maar anders binnen 2 (werk)dagen.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT en beroepsregister RBCZ.  

Als je een klacht hebt over de behandeling of over hoe je bejegend bent door mij, stel ik het zeer op prijs dat je dit eerst bespreekbaar maakt bij mij. Meestal zijn misverstanden in de communicatie de oorzaak van het probleem. Een gesprek kan dan snel verheldering brengen en het probleem oplossen. Mocht je dit niet willen of het gevoel hebben dat dit niet voldoende is, dan kun je contact opnemen met het LVNT. Voor klachten ben ik aangesloten bij SCAG: https://www.lvnt.nl/klachten