Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen:

Heb je een andere vraag?

Staat je vraag er niet bij? Mail me en dan kom ik er graag bij je op terug. Vaak nog dezelfde dag, maar anders binnen 2 (werk)dagen.

Het is veel geld.

Jij bent de enige die kan beslissen hoeveel budget er is voor jouw gezondheid en geluk. Ik kijk er naar als investering in je eigen geluk en gezondheid.  Belangrijk bij de overweging om het wel of niet te doen zijn de volgende vragen; Wanneer is het voor jou geslaagd? Ben je tevreden als je 10% meer energie hebt of 40% minder hoofdpijn, meer het gevoel hebt te leven in plaats van overleven of niet meer aan de zijkant te staan of geniet zonder dat gejaagde gevoel? Wanneer is het voor jou de moeite waard?

Vraag je ook eens af wat de huidige situatie je kost, op korte en lange termijn. Aan plezier, energie, gezondheid, gezelligheid, ontspanning?

Twijfel je of het programma jou het resultaat geeft wat je voor ogen hebt? Vraag dan een gratis coachsessie aan en ik geef je daarin mijn eerlijke mening. Als we dit samen gaan doen, ben ik er. Helemaal. Ik help je het beste resultaat te verkrijgen.

Ik doe al zoveel.

Dat is vast ook een van de redenen waardoor je op mijn site terecht bent gekomen. Vraag je eens af wat het je brengt, doe je de juiste dingen en zijn ze wel op jou afgestemd? Doe je zoveel omdat je denkt dat alles goed voor je is (en is dat ook zo?) of omdat je moeite hebt met keuzes maken en grenzen stellen? Als je nog niet bent waar je wil zijn, dan is het een goed idee om een gratis coach gesprek met me aan te vragen.

Ik heb al van alles gedaan, is dit dan nog wel iets voor mij?

Meestal juist. Je hebt gemerkt dat de eerdere dingen die je hebt gedaan je iets verder op weg hebben geholpen, maar je bent nog niet waar je wil zijn (anders las je dit niet toch). Bovendien heeft je lijf ook wat nodig en dat is eerder in bijna alle gevallen te weinig of niet aan bod geweest. Je lijf komt er altijd achteraan om dingen een plek te geven of los te laten. Twijfel je: we hebben altijd eerst een gesprek om te kijken of ik de juiste persoon ben om je verder te helpen. Daarin zal ik ook met je meedenken waar je beter terecht zou kunnen als mijn werkwijze en ik dat niet zijn.

Ik heb geen tijd

Dan moet je het niet doen. Nee, serieus. Heb je geen tijd voor je eigen gezondheid, dan is dit niet het juiste programma voor jou. Het vraagt namelijk wel wat van je, naast onze afspraken. De (ervarings)opdrachten, bij jezelf stil staan, ontdekken waar je echt blij van wordt, je lijf die een nieuwe balans aan het vinden is, oefenen met grenzen vraagt nu eenmaal tijd. Je wordt niet gefikst in de sessies die we samen hebben. Je lijf heeft tijd nodig om een nieuwe balans te vinden en jij om hetgeen je ervaart en leert te verwerken en integreren. Dat betekent dat je soms meer tijd voor jezelf nodig hebt of dat je leert nee zeggen. Waarschijnlijk is dat precies waar je naar op zoek bent. Dus wil je er (enige) tijd voor maken, dan ben je van harte welkom!

Ik weet het eigenlijk wel

Mooi! Dan heb je al een lekkere voorsprong. Echter, weten is nog niet doen. Daarbij weten we vaak genoeg van wat gezond en goed is in het algemeen, maar vergeet je het toe te passen op jezelf. Zit je teveel in je hoofd het goede te doen, wat onvoldoende werkt. Je zit namelijk op de verkeerde plek de oplossing te zoeken en bent te weinig in je lijf, waardoor je het niet afgestemd krijgt op JOU. En even eerlijk, je weet dat het klopt want anders las je dit nu niet. Dus wat ga je DOEN? Niet meer van hetzelfde, want dat geeft je meer van hetzelfde. Vraag een gesprek met me aan en laten we onderzoeken of ik je verder kan helpen.

Moet het een traject zijn?

Ik doe niet aan een quick fix. Die gejaagdheid, spanning en dat korte lontje zijn er ook niet in één keer gekomen.  Het heeft tijd nodig om de spanning en alertheid los te kunnen laten, alles te verwerken. Daarnaast kan het de kussens eerst een beetje opschudden, voordat het  beter gaat. Een proces wat er bij hoort. Een traject biedt zoveel meer dan alleen een aantal losse sessies, we werken naar jouw gewenste doel toe. Op een duurzame manier.

Het is een commitment aan jezelf.  Het jezelf  gunnen. Als je gewend bent om iedereen voor te laten gaan, voelt het onwennig om jezelf meer op de voorgrond te zetten. Je kent het principe van het zuurstof masker in het vliegtuig? Dat geldt hier ook.

Stel dat ik meer sessies nodig heb?

Mocht je meer tijd nodig hebben, dan kan dat. Samen bespreken we wat het beste bij jou en je situatie past. Ook kunnen we een vervolg geven aan het eerste traject.

Stel dat ik minder sessies nodig heb?

Je lichaam heeft tijd nodig om de ontspanning werkelijk toe te laten en daarin een nieuwe balans te hervinden als je gewend bent aan het steeds aanstaan. Bovendien vraagt het tijd en oefening in het opbouwen van vertrouwen in die hervonden ontspanning.  Uit ervaring blijkt dat 7 sessies echt nodig zijn om een goed resultaat te behalen. Mocht het zijn dat jij de uitzondering op de regel bent, dan gebruiken we de resterende sessie voor verdieping of terugvalpreventie. Vanzelfsprekend evalueren we tussendoor.

Wat is de basis van wat je doet?

De basis van mijn begeleiding is je lijf als geheel en je zenuwstelsel helpen ontspannen, zodat alles wat je niet meer nodig hebt aan spanning en onverwerkte emoties kan loslaten of een plek geven. Ik gebruik daarvoor onder andere (biodynamische) craniosacraaltherapie, dat is een zachte ontspanningsmethode waarbij middels aanraking (over je kleren heen)  je lichaam als geheel behandeld wordt. Tenslotte zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloed elkaar wederzijds.  Door de diepe ontspanning worden blokkades in het  bindweefsel verminderd. Deze blokkades kunnen hun oorsprong hebben in fysieke, emotionele of spirituele ervaringen of combinaties daarvan. Ik werk met het zelf herstellend vermogen dat in ieder mens zit.

Ik ben van huis uit psychosomatisch werkend fysiotherapeut en heb jarenlange ervaring in de revalidatie, onder andere met mensen met chronische pijn en vermoeidheid.  Naast individuele begeleiding, geef ik verschillende groepen die te maken hebben met het erkennen van lichaamssignalen, vergroten van (lichaams)bewustzijn, ontspanning, mindfulness en waardengericht leven. Daarnaast ben ik kindertolk en docent babymassage. Ik gebruik wat ik heb geleerd in de verschillende opleidingen, bij- en nascholingen, van het leven, in het werk en ervaring in het leven om jou te helpen het allerbeste resultaat te behalen.

Wordt het traject vergoed?

Nee. Ondanks dat ik aan alle voorwaarden voldoe, heb ik heel bewust en weloverwogen ervoor gekozen om het traject niet te laten vergoeden. Goed voor jezelf zorgen vraagt ook verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, jezelf prioriteit maken. Het jezelf waard vinden dat jij meer geluk en gezondheid mag ervaren. Dat is vaak een dingetje, iets wat we ook aankijken in het traject. Zie het als de eerste stap naar meer ruimte, rust en vrijheid. Als je beslissing afhangt of een deel vergoed wordt, leg je de beslissing voor jouw geluk en gezondheid bij een ander neer. Durf jij voor jezelf, jouw geluk en gezondheid te kiezen?

Voel je aan alles dat dit is wat je wil en wil je er oprecht voor gaan, maar is je bestedingsruimte echt te klein? Neem dan contact met me op, meestal zijn er oplossingen mogelijk.

Stel dat ik meer sessies nodig heb?

Mocht je meer tijd nodig hebben, dan kan dat. Samen bespreken we wat het beste bij jou en je situatie past. Ook kunnen we een vervolg geven aan het eerste traject.

Stel dat  ik minder sessies nodig heb?

Je lichaam heeft tijd nodig om de ontspanning werkelijk toe te laten en een nieuwe balans te hervinden. Een nieuwe balans vinden in je lijf , ontspanning ervaren tijdens meer stressvolle situaties en en vertrouwen opbouwen vragen tijd. Veranderen kost tijd, zeker het blijvend en met vertrouwen toepassen. Uit ervaring blijkt dat 7 sessies echt nodig zijn om een goed resultaat te behalen. Mocht het zijn dat jij de uitzondering op de regel bent, dan gebruiken we de resterende sessie voor verdieping of terugvalpreventie. Vanzelfsprekend evalueren we tussendoor.

Wordt het traject vergoed?

Bij aanvang krijg je via de mail een overzichtsfactuur. Bij elke sessie krijg je een factuur, die je kunt inleveren bij je zorgverzekeraar. Afhankelijk van je polis en je zorgverzekeraar wordt deze (deels) vergoed. Ga dit altijd even na, als het essentieel voor je dat het traject deels vergoed wordt.

Wat is eigenlijk de basis van wat je doet?

De basis van mijn werk is het vertalen van de spiegel van het gedrag van je kind naar jou als ouder en het spiegelen van je lichaam. Ik gebruik daarvoor onder andere (biodynamische) craniosacraaltherapie, waarbij zowel fysieke als emotionele klachten via het lichaam worden behandeld. Ik werk vanuit  het zelfherstellend vermogen dat in ieder mens zit, vanuit bekrachtiging. Het lichaam wordt als geheel behandeld, tenslotte zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden ze elkaar wederzijds. Door de diepe ontspanning worden blokkades in het  bindweefsel verminderd. Deze blokkades kunnen hun oorsprong hebben in een fysieke of emotionele situatie of combinatie van beide.

Ik ben van huis uit fysiotherapeut en heb jarenlange ervaring in de revalidatie, onder andere met mensen met chronische pijn en vermoeidheid. Ik geef verschillende groepen die te maken hebben met het erkennen van lichaamssignalen, vergroten van (lichaams)bewustzijn en waardegericht leven. Daarnaast ben ik kindertolk en docent babymassage. Ik gebruik wat ik heb geleerd van het leven en in mijn werk om jou te helpen het allerbeste resultaat te behalen.

Hoe werkt craniosacraaltherapie in dit traject?

Zijn er garanties? Nee. Niet alles is op te lossen, ook niet als je het maar graag genoeg wilt. Wat er wel kan is, is meer ruimte om te bewegen, meer ontspanning en veelal meer energie voelen om te doen wat je ontzettend graag doet. Minder last hebben van je klachten is niet hetzelfde als minder pijn hebben. Doordat je meer ontspannen bent, lekker in je vel zit en meer energie hebt, kan dat wel en hoeft niet. Je lichaam staat niet meer continue in de alarmstand en dat maakt dat je meer energie over houdt voor leuke dingen, daarvan te herstellen en meer ontspanning te voelen.  Bovendien leer je hoe je het voor jouw lijf en in jouw situatie het beste activiteiten kunt oppakken en opbouwen, waaronder sport. Door je conditie en je stabiliteit te vergroten en  je spieren krachtiger worden, voel jij je fitter en lekkerder in je vel.

Heb je een andere vraag? Mail me en ik neem binnen twee dagen (24 uur) contact met je op: